ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ Λαχανικά & Χορταρικά
Υλικά για 12 τεμάχια
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Υλικά
-1/2 φλιτζάνι βασιλικό φρέσκο κομμένο σε λωρίδες
-1/2 φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο κομμένο σε λωρίδες
-250 γρ. γαρίδες βρασμένες και αποφλοιωμένες
-2 φλιτζάνια βερμιτσέλι βρασμένα (ή κάποιο άλλο πολύ λεπτό νουντλ)
-3 φλιτζάνια φρέσκες φύτρες φασολιών (ή από φακές)
-12 φύλλα μαρούλι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
-12 ολόκληρα μεγάλα φύλλα μαρούλι «κινέζικο»
Για τη σάλτσα
-4 κουτ. σούπας ξίδι ρυζιού
-4 κουτ. σούπας σάλτσα ψαριού (φις σος)
-1 φλιτζάνι νερό
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη
Eκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και τις προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα μαρουλιού. Απλώνουμε τα φύλλα του κινέζικου μαρουλιού στον πάγκο της κουζίνας, τοποθετούμε στην άκρη του φύλλου –στην πλατύτερη πλευρά του– λίγο από το μείγμα, τυλίγουμε τα ρολάκια καλά. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Βάζουμε όλα τα συστατικά σε μικρό κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και τη σερβίρουμε μαζί με τα ρολάκια.
Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.GR
Υλικά για 12 τεμάχια
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Υλικά
-1/2 φλιτζάνι βασιλικό φρέσκο κομμένο σε λωρίδες
-1/2 φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο κομμένο σε λωρίδες
-250 γρ. γαρίδες βρασμένες και αποφλοιωμένες
-2 φλιτζάνια βερμιτσέλι βρασμένα (ή κάποιο άλλο πολύ λεπτό νουντλ)
-3 φλιτζάνια φρέσκες φύτρες φασολιών (ή από φακές)
-12 φύλλα μαρούλι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
-12 ολόκληρα μεγάλα φύλλα μαρούλι «κινέζικο»
Για τη σάλτσα
-4 κουτ. σούπας ξίδι ρυζιού
-4 κουτ. σούπας σάλτσα ψαριού (φις σος)
-1 φλιτζάνι νερό
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη
Eκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και τις προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα μαρουλιού. Απλώνουμε τα φύλλα του κινέζικου μαρουλιού στον πάγκο της κουζίνας, τοποθετούμε στην άκρη του φύλλου –στην πλατύτερη πλευρά του– λίγο από το μείγμα, τυλίγουμε τα ρολάκια καλά. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Βάζουμε όλα τα συστατικά σε μικρό κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και τη σερβίρουμε μαζί με τα ρολάκια.
Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.GR
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου