Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Η νέα μόδα «προστάζει»: Βγάλτε selfie μετά το sex!

Είναι η τάση της εποχής.Τα #aftrersex selfie στο Instagram έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!Είδαμε selfies με άστεγους, selfies με μεθυσμένους χρήστες ή selfies με κυρίες που επιθυμούν να φωτογραφίζονται χωρίς μακιγιάζ, αλλά η νέα τάση στο Instagram δεν έχει προηγούμενο...Τα #aftersex selfies είναι η νέα τάση των ζευγαριών στο Instagram. Ζευγάρια που μόλις ξύπνησαν και έκαναν σεξ, χαμογελούν στο «φακό» παίζοντας με τη γάτα τους στο κρεβάτι ή απλά ποζάρουν καπνίζοντας ανέμελα. Γιατί όμως τα νέα ζευγάρια αισθάνονται την ανάγκη να μοιραστούν τόσο προσωπικές στιγμές με τους άλλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα στο Instagram;
Ο καθηγητής Chris Chesher, που διδάσκει ψηφιακό πολιτισμό στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, προσπαθεί να ερμηνεύσει το καινούργιοι φαινόμενο. Όπως εξηγεί, η νέα τάση των #aftersexselfie στο Instagram είναι πρωταρχικά η ανάγκη των ζευγαριών να έρθουν σε σύγκρουση με κάποια παραδοσικά ταμπού και να δείξουν ότι αισθάνονται απελευθερωμένοι. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η εποχή του facebook δείχνει να εκτοπίζεται από τις νέες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, για τις οποίες προς το παρόν οι χρήστες δεν έχουν θέσει τα όρια.

Έτσι εξηγεί ο καθηγητής Chesher την υπερ - έκθεση των ζευγαριών με τις #aftersexselfie στο Instagram και συμπληρώνει ότι η νέα τάση δείχνει και την επιθυμία των χρηστών να έχουν οι ίδιοι τον έλεγχο των φωτογραφιών που απεικονίζουν τις προσωπικές τους στιγμές και όχι κάποιος άλλος, που ίσως αργότερα θα χρειαστεί να τον παρακαλέσουν να κάνει «delete» σε φωτογραφίες που παρουσιάζουν προσωπικά τους δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου