Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ο γάλλος πρωθυπουργός δεν τρώει... γλουτένη

 
Διαβάστε τι θα γεύεται στο Μέγαρο Ματινιόν.Ο «απαιτητικός» ουρανίσκος του κ. Βαλς: Ωμό κρέας, τροφές χωρίς γλουτένη και καθόλου ψάρι... - Οι προτιμήσεις του νέου
πρωθυπουργού είναι πολύ μακρυά από εκείνες του καλοφαγά Φρανσουά Ολάντ, αλλά και του κ. Σαρκοζί, ο οποίος ακολουθούσε τη διατροφή... Μπρούνι (όχι τυρί, αλκοόλ, αναψυκτικά)Τα πιάτα που θα γεύεται στο Μέγαρο Ματινιόν ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας δεν θα περιλαμβάνουν ψάρι και τροφές με γλουτένη, ενώ το κρέας θα σερβίρεται μόνο ...ωμό.


Τις τρεις αυτές οδηγίες έδωσε στους σεφ του πρωθυπουργικού μεγάρου, μόλις πάτησε το πόδι του, ο Μανουέλ Βαλς.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα "Le Figaro", ο Σοσιαλιστής Βαλς έθεσε τους όρους του στον αρχιμάγειρα του πρωθυπουργικού μεγάρου με το... καλημέρα. Ο Βαλς έχει δυσανεξία στη γλουτένη, δεν βάζει στο στόμα του ψάρι - γιατί πολύ απλά το απεχθάνεται- και τρώει μόνο κόκκινο κρέας.

Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας , πρώην υπουργός Εσωτερικών και το δημοφιλέστερο πρόσωπο της κυβέρνησης του Ζαν Μαρκ Ερό δεν είναι ο μοναδικός Γάλλος πολιτικός που έχει απαιτήσεις από τους σεφ.

Επί προεδρίας του, ο Νικολά Σαρκοζί είχε καταργήσει το τυρί από τα μενού στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ζητούσε να μπαίνει στο τραπέζι μόνο μεταλλικό νερό - όχι αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά- κι έτρωγε κομπόστες φρούτων προκειμένου να είναι σε... φόρμα ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της τρίτης συζύγου του, Κάρλα Μπρούνι. Και όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά είχε δώσει σαφείς οδηγίες και στους υπουργούς του να τρέφονται υγιεινά. Αντιθέτως, ο Γάλλος πρόεδρος,Φρανσουά Ολάντ, ειδικά τώρα που δεν έχει στο πλευρό του την "πρώτη κυρία" που να του υποδεικνύει τι να φάει, είναι η... χαρά του μάγειρα. "Του αρέσουν όλα. Είναι καλοφαγάς", σύμφωνα με τον αρχιμάγειρα των Ηλυσίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου