Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ομελέτα με αβοκάντο, μπέικον και γαρίδες

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ Αβγά


Προετοιμασία 10 λεπτά

Μαγείρεμα 8 λεπτά

Υλικά για 1 άτομα


Yλικά -1 κουτ. σούπας βούτυρο

-3 γαρίδες μετρίου μεγέθους καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα

-½ αβοκάντο ώριμο κομμένο σε λεπτές φέτες

-1 κουτ. γλυκού βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο

-4 φέτες μπέικον κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

-2 αβγά μεγάλα

-2 ασπράδια αβγού

-1 κουτ. σούπας νερό ανθρακούχο

-2 κουτ. σούπας γάλα

-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε το μπέικον σε στεγνό τηγάνι και το ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά και να βγουν τα λίπη του. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ψήνουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας καλά. Μεταφέρουμε το μπέικον και τις γαρίδες μαζί με τα υγρά του τηγανιού σε μπολ και προσθέτουμε το αβοκάντο και τον βασιλικό. Χτυπάμε μαζί τα 2 αβγά και τα 2 ασπράδια σε ένα άλλο μπολ για 5 δευτερόλεπτα και αλατοπιπερώνουμε καλά. Προσθέτουμε το νερό και το γάλα. Βάζουμε το βούτυρο σε καθαρό αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει και στον φούρνο (διαμέτρου 15 εκ.) και το ζεσταίνουμε αρκετά μέχρι να «αφρίσει». Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών και κουνάμε το τηγάνι για να απλωθεί το αβγό σε όλα του τα σημεία. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το μείγμα με το αβοκάντο στη μισή πλευρά. Βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο για 3 λεπτά. Βγάζουμε προσεκτικά με ένα γάντι το τηγάνι μας και γλιστράμε την ομελέτα σε πιάτο. Γυρίζουμε την πλευρά της ομελέτας που δεν έχει γέμιση πάνω από την άλλη και σερβίρουμε απευθείας την ομελέτα.
Σημ.: Οι διπλωμένες ομελέτες στις οποίες η γέμιση τοποθετείται ξεχωριστά ανάμεσα στα ψημένα αβγά διαφέρουν αισθητικά και γευστικά από τις απλές, στις οποίες η γέμιση έχει χτυπηθεί μαζί με τα αβγά στο μπολ. Η βασική τους διαφορά είναι ότι ή διπλωμένη ομελέτα είναι συνήθως πιο αφράτη και τα συστατικά της γέμισης δεν επεμβαίνουν γευστικά στο αβγό.



Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Επιμέλεια-Food styling: MIME.COM, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου