Μια μακαρονάδα που ακόμα και χορτοφαγική ή νηστίσιμη είναι μοναδική απόλαυση με τη
γλύκα του κρεμμυδιού, το άρωμα της πιπεριάς και τη σπιρτάδα του κρασιού να ξεπηδούν σε κάθε του μπουκιά.
Μια μακαρονάδα εύκολη και γεμάτη νοστιμιά, μια μακαρονάδα μεσογειακή και χορταστική απ' όπου ξεπηδούν χίλια δυό αρώματα και γεύσεις.
Αξίζει να δοκιμαστεί !!!
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
Μισό πακέτο σπαγγέτι Νο 10
Για τη σάλτσα
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια
250 ml ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 φλ.τσ. κόκκινο ξηρό κρασί
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
1/3 κ.γλ. μπαχάρι
1 πρέζα κανέλα
1/2 κ.γλ. ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
4 κ.σ. κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο χωρίς λιπαρή ύλη
γλύκα του κρεμμυδιού, το άρωμα της πιπεριάς και τη σπιρτάδα του κρασιού να ξεπηδούν σε κάθε του μπουκιά.
Μια μακαρονάδα εύκολη και γεμάτη νοστιμιά, μια μακαρονάδα μεσογειακή και χορταστική απ' όπου ξεπηδούν χίλια δυό αρώματα και γεύσεις.
Αξίζει να δοκιμαστεί !!!
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
Μισό πακέτο σπαγγέτι Νο 10
Για τη σάλτσα
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια
250 ml ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 φλ.τσ. κόκκινο ξηρό κρασί
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
1/3 κ.γλ. μπαχάρι
1 πρέζα κανέλα
1/2 κ.γλ. ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
4 κ.σ. κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο χωρίς λιπαρή ύλη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά, σε σιγανή φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο κρασί.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και το μαϊντανό, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, την κανέλα, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ένα φλ.τσ. νερό.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με το λάδι της και να πηχτώσει.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα, προσθέτουμε τα κουκουνάρια και αν θέλουμε τριμμένο κεφαλοτύρι και απολαμβάνουμε!
Βράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά, σε σιγανή φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο κρασί.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και το μαϊντανό, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, την κανέλα, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ένα φλ.τσ. νερό.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με το λάδι της και να πηχτώσει.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα, προσθέτουμε τα κουκουνάρια και αν θέλουμε τριμμένο κεφαλοτύρι και απολαμβάνουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου