Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Περισσότερες ρυτίδες λόγω της ζάχαρης


Τι σχέση μπορεί να έχει η ζάχαρη με τις ρυτίδες; Σύμφωνα με επιστήμονες στη Βρετανία, η σχέση είναι μεγάλη, καθώς όσοι καταναλώνουν αρκετή ποσότητα ζάχαρης και
επεξεργασμένων υδατανθράκων γερνούν πιο γρήγορα!Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Daily Mail», συχνά οι δερματολόγοι διαπιστώνουν ότι τα άτομα που απευθύνονται σ' αυτούς για να κάνουν θεραπείες που θα απαλύνουν τις ρυτίδες τους δεν παρουσιάζουν τα συνήθη συμπτώματα της βλάβης που προκαλείται από τον ήλιο, παρ' όλα αυτά η επιδερμίδα τους έχει αρκετές ρυτίδες και αισθητή μείωση της ελαστικότητάς της. Ωστόσο όλοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, που δεν είναι άλλο από την κακή διατροφή και τη μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αν μέσω της διατροφής είναι εφικτό να μειωθούν οι πιθανότητες εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης, καρδιολογικών προβλημάτων, διαβήτη και άλλων προβλημάτων υγείας που έχουν σχέση με τη γήρανση, τότε σίγουρα θα μπορεί κανείς να βελτιώσει και τα σημάδια της φθοράς στην εμφάνιση. Μάλιστα αυτό έχει αποδειχθεί σε αρκετές επιστημονικές έρευνες για τη γλυκοζυλίωση, μια κατάσταση κατά την οποία η γλυκόζη ξεπερνά τα φυσιολογικά όρια και ενώνεται με τις πρωτεΐνες, σχηματίζοντας ενώσεις που προκαλούν βλάβη και φλεγμονή στους ιστούς και στα όργανα, από το δέρμα και τον εγκέφαλο μέχρι το νευρικό σύστημα και τους νεφρούς.

Η γλυκοζυλίωση προκαλεί αφυδάτωση και μείωση της ελαστικότητας στο δέρμα, επειδή η γλυκόζη κάνει κακό στο κολλαγόνο και τα κύτταρα που το παράγουν, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ρυτίδες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η γλυκοζυλίωση θα έπρεπε να αποτελεί μέρος της φυσικής γήρανσης που ξεκινά περίπου από τα 35 χρόνια και αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου, ωστόσο σήμερα πιστεύεται ότι επιταχύνεται λόγω της διατροφής. Για να αποφύγει κανείς κάτι τέτοιο θα πρέπει να βελτιώσει όσο περισσότερο γίνεται τη διατροφή του και σε περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα υγείας ή τροφικές δυσανεξίες, καλύτερα θα είναι να το κάνει με τη βοήθεια ειδικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου