Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

BMW i3

Η εποχή της ηλεκτροκίνησης άρχισε στις 18 Σεπτεμβρίου για τη BMW, καθώς τα πρώτα i3 βγήκαν από το εργοστάσιο της Λειψίας. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης θα εισαχθεί και στη
χώρα μας το Νοέμβριο. Θα διατίθεται από τη BMW Σπανός σε τιμές που θα αρχίζουν από τα 36.150 ευρώ. Το πρώτο i3 που κατασκευάστηκε θα χρησιμοποιηθεί στο διεθνή Μαραθώνιο του Βερολίνου, στις 29 Σεπτεμβρίου.

Το i3 είναι ένα αυτοκίνητο με μηδενικές εκπομπές ρύπων, ενώ για την παραγωγή του στη Λειψία χρησιμοποιείται η ενέργεια που παράγουν τέσσερις γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες. Φέρει ηλεκτροκινητήρα ισχύος 170 PS και ροπής 25,5 kgm, ενώ η αυτονομία του με μία φόρτιση ανέρχεται σε 160 km. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς.

Το χαμηλό βάρος χάρη στην εκτεταμένη χρήση πλαστικού ενισχυμένου με ανθρακόνημα (CFRP) συμβάλει σε επιδόσεις που συναντάμε συνήθως σε hatch με sport χαρακτήρα (0-100 σε περίπου 8 sec). Προαιρετικά, το i3 θα μπορεί να παραγγελθεί και με ένα μικρό 2κύλινδρο βενζινοκινητήρα, ο οποίος θα λειτουργεί ως γεννήτρια για αύξηση της αυτονομίας στα 300 km.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου