Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Τι είπε στην ανακρίτρια για το φόνο του Παύλου Φύσσα η φίλη του

Στην 6η ανακρίτρια Πειραιά κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα, η φίλη του Παύλου Φύσσα για τη δολοφονία του άτυχου 34χρονου από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, μπροστά στα μάτια
της, στο Κερατσίνι.Σύμφωνα με πληροφορίες, περιγράφοντας τις συνθήκες της δολοφονίας αλλά και το πως αντέδρασαν οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες, η κοπέλα φέρεται να μίλησε για παραλείψεις της Αστυνομίας στο τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης.

Όπως είπε, η ίδια είχε αντιληφθεί να τους ακολουθούν κάποιοι όταν έφυγαν από την καφέτερια με τον Παύλο και υποστήριξε ότι είναι σε θέση αν της ζητηθεί να αναγνωρίζει τα άτομα από το σημείο της επίθεσης, ενώ αναγνώρισε ως τον δράστη της
δολοφονίας του Π.Φύσσα, τον Γ. Ρουπακιά.

Μέχρι τότε, όπως εξήγησε στην ανακρίτρια, δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή της να έχει δεχθεί το 34χρονο θύμα απειλές, ούτε είχε διαφορές με κάποιους.

Σε ό,τι αφορά την ανάκριση για την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου για όλους όσοι έχει εντοπιστεί πως ήταν παρόντες τη στιγμή της δολοφονίας, ανάμεσα σε αυτούς και οι αστυνομιοκοί.

Η νεαρή κοπέλα, που έχει υποστεί βαρύτατο σοκ, κατόρθωσε τελικά μόλις σήμερα να προσέλθει στα δικαστήρια του Πειραιά, για να καταθέσει για όσα έζησε τη μοιραία βραδιά, και παρέμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας επί πέντε ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της, αφού είχε προλάβει να της μιλήσει και να υποδείξει το δράστη. Στην ανακρίτρια κατέθεσε, σήμερα Δευτέρα, και ο πατέρας του θύματος.

Επίσης συμπληρωματική κατάθεση στην 5η ανακρίτρια Πειραιά αναμένεται να δώσουν την Τρίτη τα εννέα άτομα μέλη του ΚΚΕ και του συνδικάτου μετάλλου από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, που είχαν τραυματιστεί στη διάρκεια αφισοκόλλησης, από περίπου 50 μέλη της Χρυσής Αυγής που κρατούσαν λοστούς και καδρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου