Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Μεγαλώνει ο απολογισμός των νεκρών στο Πακιστάν

Στους 515 έφτασαν τα θύματα από τον σεισμό των 7,7 βαθμών στο Μπαλουτσιστάν
Ο απολογισμός των νεκρών από τον σεισμό 7,7 βαθμών που έπληξε την Τρίτη το νοτιοδυτικό
Πακιστάν έχει φτάσει τους 515, όπως δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος, την ώρα που οι αντάρτες δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη στέγης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Μπάμπαρ Γιακούμο, κυβερνήτης της επαρχίας Μπαλουτσιστάν (Βελουχιστάν), έδωσε τον αυξημένο απολογισμό στη διάρκεια της περιοδείας τους στην κατεστραμμένη περιοχή Αουαράν, η οποία επλήγη περισσότερο από τον σεισμό της Τρίτης.

Σοροί εξακολουθούν να ανασύρονται από τα σπίτια, οι τοίχοι από λάσπη και οι ξύλινες στέγες των οποίων έχουν καταρρεύσει.

Στο χωριό Λαμπάς περισσότεροι από τα μισά από τα 3.000 σπίτια έχουν καταρρεύσει, ενώ όσα στέκονται ακόμη έχουν τεράστιες ρωγμές.

Το Μπαλουτσιστάν είναι η πιο εκτεταμένη, αραιοκατοικημένη και φτωχή επαρχία του Πακιστάν, αλλά και προπύργιο Βελούχων αυτονομιστών ανταρτών.

Οι αντάρτες έχουν πυροβολήσει δύο φορές εναντίον ελικοπτέρων που μεταφέρουν αξιωματικούς του στρατού αρμόδιους για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Χθες Πέμπτη, δύο πύραυλοι πέρασαν δίπλα από ένα ελικόπτερο που μετέφερε τον στρατηγό που είναι επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων και σήμερα πυροβολισμούς δέχθηκαν δύο ελικόπτερα που μετέφεραν βοήθεια.

Εξάλλου η βοήθεια που αποστέλλεται οδικώς προς τους πληγέντες από τον σεισμό πρέπει να μεταφέρεται μέσω φορτηγών που περνούν από κατεστραμμένους δρόμους και μέσα από βουνά τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Οι Βελούχοι αντάρτες, που έχουν σκοτώσει πολλούς πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, μάχονται για την αυτονομία του Μπαλουτσιστάν. Κατηγορούν την πακιστανική κυβέρνηση ότι κλέβει τα πλούσια μεταλλεύματα της περιοχής και τις δυνάμεις ασφαλείας για εκτεταμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου