Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ - ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΛΕΤΟΥΝ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ, ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Μετά και τις δύο πρόσφατες συγκεντρώσεις, της Διαδημοτικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και του Δήμαρχου Ραφήνας Πικερμίου και οι πλέον δύσπιστοι κατάλαβαν ότι, η φωνή των κατοίκων έχει μετατραπεί σε κραυγή, σε χείμαρρο, που επικυρώνει με τρόπο συντριπτικό την απαίτηση για

ΟΧΙ ΚΕΛ στο ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ - ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ

Όσοι ήταν αντίθετοι, ελπίζουμε να συνειδητοποίησαν ότι, οι κάτοικοι με τις χιλιάδες υπογραφές, με τις τέσσερεις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου, με τις αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων Σπάτων, Αρτέμιδος, Ραφήνας, Πικερμίου, τη συντριπτική πλειοψηφία συλλόγων και σωματείων, Επιστημονικούς φορείς (Γεωλόγοι κλπ)
έδωσαν ρητή εντολή σε όλους
να συντονιστούν και να οργανώσουν τις ενέργειες που απαιτούνται, για τη τροποποίηση του προτεινόμενου καταστροφικού σχεδιασμού της ΕΥΔΑΠ, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ακούσουν την κοινωνία.

Η εντολή δόθηκε. Δεν υπάρχουν «αυτοί» και «οι άλλοι». Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είναι η ώρα που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει να επιδιώξουμε να δοθούν οι λύσεις που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι. Αυτές είναι

Αποχέτευση ΤΩΡΑ. ΟΧΙ ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι

Τέλος στο αίσχος των βόθρων και των βόθρο-λυμάτων στους δρόμους. Άμεση σύνδεση με τη Ψυτάλλεια και παράλληλη δημιουργία αποχετευτικών δικτύων. Αποτελεί τη πλέον κοινωνικά και οικολογικά ενδεδειγμένη ΛΥΣΗ, οικονομικά συμφέρουσα και άμεσα εφαρμόσιμη

Με την λύση αυτή και αποχέτευση ΑΜΕΣΑ διασφαλίζεται (εντός του 2015) και κλείνουν οριστικά οι χιλιάδες βόθροι και αποφεύγουμε τη καταστροφή των περιοχών μας.

Θέλουμε να ενώσουμε τους κατοίκους σε ένα μέλλον, που αντί να πνιγόμαστε στα λύματα και στα βυτιοφόρα που θα μεταφέρουν τη λυματο-λάσπη, αντί για εργοστάσια καύσης και πυρσούς βιοαερίου, αντί για επικίνδυνους ρύπους και εξασθενές χρώμιο, αντί για καταστροφή της θάλασσας μας, να δημιουργήσουμε ένα διαδημοτικό θεματικό παλαιοντολογικό πάρκο και ένα μουσείο αντάξιο της πικερμικής γής, που οι επιστήμονες ονόμασαν Ακρόπολη της Παλαιοντολογίας.

Αυτά συνδεδεμένα με τα θαλάσσια απολιθώματα στη παράκτια ζώνη και με το Μουσείο και τον υπέροχο Ναό της Αρτέμιδος στη Βραυρώνα και με τα σπουδαία ευρήματα και το Μουσείο του Μαραθώνα, ανοίγουν ευρύτατες προοπτικές στους όμορους Δήμους. Η δημιουργία παράκτιων πεζόδρομων σε όλη τη διαδρομή Βραυρώνα – Ραφήνα – Μαραθώνας (με αναγκαίες παρεκκλίσεις) θα γίνουν παράθυρα με θέα τη θάλασσα.

Φοιτητές από όλο το κόσμο θα συμμετέχουν στις ομάδες εξερεύνησης του παλαιοντολογικού πλούτου, Πανεπιστήμια, αλλά και τουρίστες της χώρας από κάθε γωνιά του πλανήτη θα μας επισκεφθούν για να γνωρίσουν τα αρχαιολογικά μας μνημεία. Οι παραθεριστές και οι επισκέπτες θα πληθύνουν. Θα δώσουν ισχυρά κίνητρα για αισθητικές παρεμβάσεις και βελτιώσεις των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στις υποδομές της περιοχής, θα αλλάξει η εικόνα του τόπου μας. Οι εξειδικευμένες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, θα γίνουν βατήρας για ανάπτυξη και απασχόληση στη περιοχή και όχι τα ΚΕΛ.

Η κοιλάδα πλέον στο Πλατύ Χωράφι, θα σφραγίζει ένα τόπο εξαιρετικής ομορφιάς και δημιουργίας.

Καλούμε το Δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου να αλλάξει ριζικά την αδιέξοδη στάση του, να σταματήσει τις διαρκείς ταλαντεύσεις και τη μεθοδευμένη αδράνεια, την ηχηρή σιωπή, την απουσία, τη παρελκυστική τακτική. Να σταθεί δίπλα σε όσους αγωνίζονται για τους παραπάνω στόχους. Να γίνει συντελεστής ενότητας στη δράση και όχι διάσπασης.

Επίσης σας καλούμε να είμαστε όλοι παρόντες, για να ακουστεί βροντερά η απαίτηση των τοπικών κοινωνιών
τη Δευτέρα 30-09-2013 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σπάτων-Αρτέμιδος, ώρα 20,00
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σ-Α με θέμα την (ΜΗ) έγκριση του (διάτρητου) Συμφώνου Συνεργασίας που προωθούν για να κατασκευάσουν ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι με αγωγό στον Άγιο Νικόλαο Αρτέμιδος !!

Το Σύμφωνο Συνεργασίας είναι απαράδεκτο, παραπλανητικό και διάτρητο. Κύριος στόχος του να ΠΑΓΙΔΕΥΣΕΙ και να ΜΕΤΑΚΥΛΗΣΕΙ στους Δήμους, συνεπώς στους Δημότες, ΕΥΘΥΝΕΣ και ΠΡΟΣΤΙΜΑ !!

ΟΧΙ ΚΕΛ στο ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ - 
ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΛΕΤΟΥΝ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ, ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου