Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιος έλληνας ηθοποιός ήταν πωλητής στις boutiques Chanel και Hermes του Λονδινου;

Η Εσθήρ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Λονδίνο. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή η στενή μου φίλη ταξιδεύει στην βρετανική πρωτεύουσα. Πανέτοιμη να ενημερωθεί γύρω από τις
καινούργιες τάσεις στο χώρο της μόδας, της γεύσης, της κουλτούρας και υψηλής αισθητικής. Η νέα, huge boutique του οίκου Chanel επί της Bond Street, η μεγαλύτερη που άνοιξε ποτέ η περιώνυμη γαλλική φίρμα, είναι το πρώτο spot που θα επισκεφτεί. Τρελό shopping λοιπόν στο Mayfair και το Knightsbridge για μία γυναίκα που είναι σίγουρα fashion icon. Οι Exclusive boutiques της Sloane Street και η απαραίτητη επίσκεψη στο Nail Champagne Bar του Harvey
Nichols. Η Εσθήρ λατρεύει να κάνει μανικιούρ στο ισόγειο του trendy πολυκαταστήματος πίνοντας γαλλική σαμπάνια. Ακολουθεί lunch στο υπόγειο του Joseph και το μπαρ του Mandarin Oriental.

Private clubs και παραστάσεις
Το βράδυ φροντίζει να κάνει reservations στα πλέον κοσμοπολίτικα private spots όπως το Coya και το club Loulou’s. Καλοί φίλοι στο Λονδίνο της έχουν ήδη εξασφαλίσει εισιτήρια για ενδιαφέρουσες παραστάσεις. Ευτυχώς εκεί υπάρχουν πάντα οι καλύτερες. Με την υπογραφή των σημαντικότερων σύγχρονων σκηνοθετών.
Πραγματικά βαριά ονόματα πάνω στην σκηνή. Αχ, λατρεύω αυτήν την «μυρωδιά» από τα βρετανικά θέατρα. Θυμίζει κάτι από παλιές εποχές. Κάτι από ταινίες σε black & white και όμορφες cartes postale.

Χρώματα λευκά και γαλάζια
Η Εσθήρ στις 19 Οκτωβρίου θα παρακολουθήσει γεμάτη συγκίνηση εκδηλώσεις με έντονο άρωμα και χρώμα Ελλάδας. Σε blue and white φόντο. Οι ελληνικές λέξεις θα είναι οι πρωταγωνίστριες στην βρετανική πρωτεύουσα μέσα από μια λαμπερή γιορτή κουλτούρας και λογοτεχνίας με τον τίτλο “Greece is the world”.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανη, διότι ο νεαρός, ταλαντούχος ηθοποιός Νίκος Πουρσανίδης (στο πλευρό του η επίσης ταλαντούχα Εύα Σιμάτου) θα ερμηνεύσει ρόλο στο θεατρικό μονόπρακτο του Έλληνα συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη με τίτλο “Interview”. Σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίτη.

Ο ταλαντούχος αδερφός του ποδοσφαιριστή-παλιάς δόξας του Ολυμπιακού
Χαίρομαι διότι ο Νicholas πέρα από talented, είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας. Ένα αγόρι σεμνό, low profile, με υψηλούς όμως στόχους. Ίσως λίγοι γνωρίζουν ότι ο Νίκος είναι αδερφός του δημοφιλούς, πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Ηλία Πουρσανίδη, ο οποίος τώρα δραστηριοποιείται επιχειρηματικά μέσα από χώρους εστίασης, στην πανέμορφη πόλη του Ναυπλίου (ο άλλος του αδερφός είναι ο επίσης γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Αλεξανδρής).

Τα πρώτα βήματα σε βρετανικό έδαφος
Μέσα από μία συνέντευξή του πριν ενάμιση χρόνο στο ΒΗΜΑMen, ο Νίκος μιλούσε για την πορεία, τα όνειρα, τα σχέδιά του και την νέα του ζωή μετά την μόνιμη εγκατάσταση του στο Λονδίνο. Ο Πουρσανίδης δούλεψε κοντά σε σημαντικούς ανθρώπους όπως ο Βαφέας, ο Αρμένης, η Καραΐνδρου, ο Βαλτινός. Στην βρετανική πρωτεύουσα συνεργάστηκε πρώτα με το “Theatro Technis”, ερμηνεύοντας τον Αίμωνα στην παράσταση «Antigone 2012”. Μέσα σε σύντομο διάστημα γνώρισε τον Χάρβεϊ Καϊτέλ, τον Αλμοδοβάρ, τον Φατίχ Ακίν, τον Βιμ Βέντερς.

Πωλητής στις exclusive boutiques Chanel, Dior, Hermes
Ο Νίκος Πουρσανίδης για να ανταπεξέλθει σε οικονομικό επίπεδο δούλεψε τον πρώτο καιρό ως πωλητής. Εντυπωσιακό είναι ότι τον προσέλαβαν αμέσως κορυφαία brandsτου πλανήτη τα οποία διαθέτουν exclusive boutiques στα πιο ακριβά σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να δουλέψεις με τους Dior, Chanel, Hermès, αν δεν διαθέτεις φοβερά και τρομερά προσόντα. Εμφάνιση, άψογο στυλ, τρόπους καλής συμπεριφοράς και βέβαια άριστη γνώση των ξένων γλωσσών. Τι έλεγε λοιπόν ο Πουρσανίδης στη συνέντευξη του για το ΒΜ;

1) Tην κρίση στη χώρα µας τη βίωσα ύπουλα τα τελευταία χρόνια. Είναι φυσικό οι νέοι να νιώθουµε ανασφάλεια. Μας κλέβουν τα πιο δηµιουργικά χρόνια µας

2) Τον πρώτο καιρό που έφθασα στο Λονδίνο έψαχνα για δουλειά, όπως χιλιάδες άλλοι νέοι άνθρωποι οι οποίοι αποφασίζουν να ζήσουν εδώ. Κατόρθωσα να δουλέψω για τις µπουτίκ των οίκων Dior, Chanel και Hermès. Θυµάµαι ότι την πρώτη µέρα δουλειάς µου στη Chanel γνώρισα τον Αρµάντ Μπίσλεϊ, έναν πολύ δηµοφιλή παρουσιαστή, ηθοποιό και make-up artist. Mε βοήθησε πολύ σε επίπεδο γνωριµιών. Σήµερα είναι καλός µου φίλος

3) Μέσα από την εµπειρία µου στη Chanel κατάλαβα τι ακριβώς θέλουν οι γυναίκες. Μπήκα στην ψυχολογία τους. Μας έκαναν πολύωρα training για το πώς έπρεπε να συµπεριφερόµαστε στους πελάτες µας. Στο Λονδίνο αγάπησα ακόµη περισσότερο την µόδα. Παρακολουθώ τις τάσεις και προσέχω το ντύσιµο µου.

 
Ισχυρές προσωπικότητες στην Νέα Υόρκη για το fashion show της Celia
Η ηθοποιός Κέλι Ράδερφορντ η οποία έγινε γνωστή παγκοσμίως ως Λίλι Βαν Ντερ Γούτσεν μέσα από την τηλεοπτική σειρά “Gossip Girl” επέλεξε ένα ιβουάρ, κεντημένο με κρύσταλλα και φτερά haute couture φόρεμα της Σήλιας Κριθαριώτη. Η ξανθιά ηθοποιός εμφανίστηκε με την εντυπωσιακή αυτή δημιουργία της Ελληνίδας σχεδιάστριας στην εναρκτήρια παράσταση του «The Metropolitan Opera” Ευγένιος Ονιέγκιν. Η κ. Κριθαριώτη βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Νέα Υόρκη. Αύριο βράδυ (Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου) θα παρουσιάσει την χειμερινή της συλλογή στο «The Boys’ Club of New York”, μπροστά σε ισχυρές προσωπικότητες της οικονομίας, της πολιτικής, της μόδας και των media. Ως γνωστό μέλη του συγκεκριμένου club είναι μερικές από τις ισχυρότερες προσωπικότητες των Η.Π.Α. Το fashion show θα πραγματοποιηθεί στα πολυτελή σαλόνια του "The Pierre Hotel” στην Fifth Avenue.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου