Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Κινητό χρυσαυγίτη «δείχνει» τον συνοδηγό του δολοφόνου το μοιραίο βράδυ

Τον άνθρωπο που βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τον Γιώργο Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αποκάλυψε την Παρασκευή ο ALPHA. Αν και ο δολοφόνος
στην απολογία του υποστήριξε, ότι ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο, αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ένα δεύτερο άτομο, που βρισκόταν ως συνοδηγός στο αυτοκίνητο του φονιά, αλλά και τον άνθρωπο που βρισκόταν στο πλευρό του Ρουπακιά, την ώρα που εκείνος μαχαίρωνε τον 34χρονο. Στο αυτοκίνητο του δολοφόνου η Αστυνομία βρήκε και κατέσχεσε κινητό τηλέφωνο, που δεν ανήκει όμως στον Ρουπακιά, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος στην απολογία του.
Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες έχει καταθέσει: «Κάποια στιγμή είδα από πίσω μου ένα ασημί μακρύ αυτοκίνητο να πηγαίνει ανάποδα στην Τσαλδάρη και να σταματάει σχεδόν μπροστά από τη στάση του λεωφορείου, που στεκόταν το ένα από τα παιδιά. Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατέβηκε και πήρε "αγκαλιά" το παιδί και κάτι έκανε. Τότε, ήρθε η Αστυνομία και βγήκε ο συνοδηγός από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να χτυπήσει έναν αστυνομικό και μετά έφυγε τρέχοντας». Τον άνδρα που φέρεται να εγκαταλείπει το αυτοκίνητο του δράστη την ώρα του φονικού, έρχεται να συμπληρώσει μια ακόμη κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος έχει αναφέρει: «Επειδή φοβόμουν πολύ και ερχόντουσαν συνέχεια άτομα από παντού, κοίταζα γύρω μου και κάποια στιγμή είδα από πίσω μου ένα ασημί μακρύ αυτοκίνητο να είναι σταματημένο και κάποια άτομα να χτυπάνε ένα άλλο παιδί. Το παιδί το χτυπάγανε 2-3 άτομα μαζί, με κράνη, με κλωτσιές, με μπουνιές και μετά τον έπιασε αγκαλιά ένας εύσωμος άνδρας με λίγα μαλλιά και τον χτύπαγε. Τότε ήρθε η Αστυνομία και αυτοί που τον χτυπάγανε με τα κράνη, αρχίσανε να τρέχουν για να φύγουν και είδα ότι βγήκε ένας άνδρας με ξυρισμένο κεφάλι από τη θέση του συνοδηγού, άρχισε και αυτός να τρέχει, ενώ ο οδηγός του έμεινε εκεί».
Τον άνδρα με το ξυρισμένο κεφάλι περιγράφουν με λεπτομέρειες στις καταθέσεις τους ένας ακόμη άνδρας, αλλά και η ειδική φρουρός που συνέλαβε το Ρουπακιά μετά την αποτρόπαια πράξη του. Όλοι τους μιλούν για το μυστηριώδη συνοδηγό, που έφθασε μαζί με το Ρουπακιά στο σημείο της δολοφονίας. Σε αυτές τις μαρτυρίες έρχεται να προστεθεί η αποκάλυψη, ότι στο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, που δεν ήταν του φονιά. Ο Ρουπακιάς λέει στην απολογία του: «Τον Ι.Κ. τον πήρα τηλέφωνο για να έρθει για καφέ, αλλά δεν σήκωσε το τηλέφωνο. Πηγαίνω στην Ιχθυόσκαλα, που δουλεύω χαράματα και δεν είχε νόημα να γυρίσω σπίτι, γιατί θα έπιαναν δουλειά στις 02:30 το πρωί και τους πήρα τηλέφωνο. Ο Ε.Κ είναι πατέρας του Ι.Κ. Στο κινητό αυτό τον παίρνω πάντα. Μια μέρα πριν (σ.σ. το φόνο) ο Ι.Κ. μου είχε δώσει το κινητό του, είναι αυτό που βρέθηκε στο αυτοκίνητό μου και κατασχέθηκε. Είχα ξεχάσει, ότι μου είχε δώσει το κινητό του, για αυτό τον κάλεσα». Άρα το κινητό ανήκει στον Ι.Κ. σύμφωνα με το Ρουπακιά.
Ο ALPHA αποκαλύπτει, ότι ο δολοφόνος τηλεφώνησε στον Ι.Κ. 7 λεπτά πριν το φονικό και η κλήση διήρκησε 19 δευτερόλεπτα. Δηλαδή, ο Ρουπακιάς κάλεσε σε ένα τηλέφωνο, που όπως υποστηρίζει, του είχε δώσει ο Ι.Κ. την προηγούμενη μέρα και το είχε δίπλα του στο αυτοκίνητο και μάλιστα, αφού όπως ισχυρίζεται, δεν υπήρχε κανένας άλλος στο αυτοκίνητο, αυτό απάντησε… μόνο του και μάλιστα έμεινε ανοικτό για 19 δευτερόλεπτα, πριν κλείσει πάλι… μόνο του. Ο ALPHA επικοινώνησε την Παρασκευή με τον πατέρα του νεαρού, στον οποίο ανήκει σύμφωνα με τις αρχές το κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκε στο αυτοκίνητο και υποστήριξε, ότι του είχε πει ο γιος του, ότι έχασε το κινητό του πριν από 10 ημέρες. Μόλις μία ημέρα πριν, την Πέμπτη, ο ίδιος άνθρωπος είχε πει στον ALPHA, ότι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ο γιος του Ι.Κ. ήταν στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου