Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

«Blitz»: Μια χορευτική παράσταση που θα ενθουσιάσει - Πολιτισμός - Τέχνες

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου η χορευτική παράσταση blitz Στην Στέγη Γραμμάτων και
Τεχνών. Τι είναι ακριβώς το «Blitz», σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων των συντελεστών;

«Η θεατρική ομάδα blitz σχηματίστηκε στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 2004, από τους Γιώργο Βαλαή, Αγγελική Παπούλια και Χρήστο Πασσαλή. Μέχρι τότε τα μέλη της ομάδας είχαν σπουδάσει θέατρο και είχαν αποκτήσει εμπειρία δουλεύοντας επί σειρά ετών με διάφορους θιάσους, όπου και συναντήθηκαν. 

Η ομάδα blitz σχηματίστηκε με βάση την κοινή πεποίθηση ότι το θέατρο είναι ένας χώρος ουσιαστικής συνάντησης ανθρώπων και ανταλλαγής ιδεών και όχι πια ένας χώρος επιδειξης δεξιοτήτων και ready made truths. Την ανάγκη τους να απαντήσουν στο ερώτημα τι ζητάει η κοινωνία από την τέχνη σήμερα και τι μπορεί να σημαίνει θέατρο στον 21ο αιώνα.»

Στην Στέγη θα παρουσιαστεί μια νέα παραγωγή του Blitz με τίτλο LateNight. Οι Blitz γράφουν πάντα από κοινού τα κείμενα, συμπρωταγωνιστούν και συν-σκηνοθετούν. Αυτή τη φορά στήνουν μια παράδοξη αλληγορία για να μας αφηγηθούν τι σημαίνει να ζεις το τέλος μιας εποχής. 

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις της στη βερολινέζικη Schaubühne και στο παρισινό Théâtre de la Ville, η blitz, ανεβάζει στη Μικρή Σκηνή της Στέγης τη νέα της παραγωγή, μια αλλόκοτη χοροεσπερίδα για τον υπερρεαλισμό της ύπαρξης.
Το Late Night εκτυλίσσεται αργά τη νύχτα, σε μια αίθουσα χορού. 

Εκεί, μια ομήγυρη τραγουδά και χορεύει, μια απόκοσμη φωνή δίνει οδηγίες και παραγγέλματα, μια επιγραφή από νέον αναβοσβήνει διαρκώς κι εκείνοι, ζαλισμένοι από το ποτό, επιδίδονται σε προσωπικές εξομολογήσεις. 

Εισιτήρια : 18 ευρώ – Μειωμένο 10 ευρώ


Πρώτο ΘΕΜΑ online : «Blitz»: Μια χορευτική παράσταση που θα ενθουσιάσει - Πολιτισμός - Τέχνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου