Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Βρήκε τον σκύλο της μέσω Facebook

Βρήκε τον σκύλο της μέσω Facebook
Υπάρχουν μερικοί που υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία μάς έχει βλάψει. Οι άνθρωποι γίνονται περισσότερο μοναχικοί, κολλούν μπροστά σε μία οθόνη και δεν συναναστρέφονται
με άλλους. Οι διαπροσωπικές σχέσεις έχουν αρχίσει να χάνονται, αφού πλέον όλα μπορούν να γίνουν με το πάτημα ενός πλήκτρου.
Η άλλη πλευρά, υποστηρίζει ότι η τεχνολογία μάς έχει βοηθήσει πολύ. Οι άνθρωποι μέσω αυτής μπορούν να επικοινωνούν με όποιον θέλουν, σε όποιον σημείο της Γης και αν βρίσκεται, να γνωρίσουν νέα άτομα και να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.
Μπορούν, επίσης, να ενημερωθούν πιο γρήγορα και να βρουν όποια πληροφορία ζητούν σε λίγα λεπτά. Το πλεονέκτημα αυτό του διαδικτύου χρησιμοποίησε ένα κοριτσάκι για να βρει τη χαμένη της σκυλίτσα. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, αφού χρειάστηκαν μόλις εικοσιτέσσερις ώρες.
Ένα εξάχρονο κοριτσάκι κατάφερε να συναντήσει ξανά το σκυλάκι του, μετά από μία συγκινητική έκκληση για βοήθεια που έκανε στο Facebook. Η μαθήτρια Lola Wilson στράφηκε στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, όταν έχασε την Ruby, το 18 μηνών Staffordshire bull terrier.
Η Ruby δεν το είχε σκάσει. Την είχαν κλέψει από το σπίτι της οικογένειας Wilson, που βρίσκεται στο Cardiff.
Η μικρούλα δημιούργησε ένα προφίλ με το όνομα “Help Bring Ruby Home” (Βοηθήστε να φέρουμε την Ruby σπίτι), όπου ζητούσε βοήθεια για να βρει την “καλύτερή της φίλη”. Η έκκλησή της αναδημοσιεύτηκε 25.000 φορές μέσα σε μόλις εικοσιτέσσερις ώρες!

Την επόμενη ημέρα, η μητέρα της, Roxana, δέχθηκε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα και έμαθε ότι η Ruby είχε πωληθεί σε άλλη οικογένεια από τον κλέφτη. Αμέσως, πήγε μέχρι το σπίτι του καλού Σαμαρείτη και βρήκε το σκυλάκι. 
Η Roxana είπε ότι η κόρη της ήταν πολύ ευτυχισμένη όταν αγκάλιασε ξανά την Ruby και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην αναζήτηση, μοιράζοντας την δημοσίευση της Lola.
“Χιλιάδες άνθρωποι στο Facebook βοήθησαν να βρεθεί η Ruby και όλοι ήταν τέλειοι. Η Lola πετάει στα σύννεφα και δεν την αφήνει ούτε στιγμή. Είναι η καλύτερής της φίλη. Κάνουν τα πάντα μαζί. Κοιμούνται μαζί”.
“Είμαστε τόσο ευγνώμονες. Υπάρχουν μερικοί κακοί άνθρωποι εκεί έξω, αλλά όλη αυτή η ιστορία έδειξε ότι υπάρχουν και αρκετοί καλοί. Σας ευχαριστούμε όλους”.
Η παραπάνω ιστορία μπορεί να προστεθεί σε πολλές ακόμα παρόμοιες, που είχαν ευτυχές τέλος, χάρη στη βοήθεια του διαδικτύου και ενός μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
Μήπως τελικά οι δυσκολόπιστοι πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους; Μήπως η τεχνολογία δεν μας κάνει τόσο μεγάλο κακό;
Παν μέτρον άριστον έλεγαν οι πρόγονοί μας. Τα πάντα γύρω μας, αν γίνονται σε υπερβολικό βαθμό, μπορούν να μας βλάψουν. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν μας ωφελούν την ίδια στιγμή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου