Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Κέντρο Υγείας Σπάτων - μόνο με αγώνα και μαζική αντίδραση μπορεί να γίνει κάτι

της Ελένης Φράγκου
Από τις 26 Νοεμβρίου 2011 με παρέμβαση μου είχα μεταφέρει την ανησυχία μου, για την λειτουργία του ΚΥ Σπάτων. Παρά την αντίδραση των Τοπικών συμβουλίων, αρχικά των Σπάτων και μετά από
λίγο της Αρτέμιδος, καθώς και την παρέμβαση του Δημάρχου, ο σχεδιασμός της κεντρική Κυβέρνησης για άλλη μια φορά μας πρόλαβε με αποτέλεσμα να αποφασιστεί το από 5 Μαρτίου 2012, το σταμάτημα της εφημερίας του Κ.Υ Σπάτων.
Η δυναμική τότε αντίδραση τοπικών και δημοτικών συμβούλων (όλων των παρατάξεων) πολιτών και Δημάρχου, απότρεψαν την οριστική παύση της εφημερίας.
Δυστυχώς όμως, κάθε Τετάρτη και Κυριακή, λόγο έλλειψης γιατρών δεν θα υπήρχε εφημερία, κάτι όμως που μας υποσχέθηκαν, ότι θα αποκατασταθεί άμεσα.
Οι μήνες πέρασαν, γιατροί καινούργιοι δεν ήρθαν, το πρόβλημα μετά τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις και άλλων γιατρών αναμένεται να επιδεινωθεί!
Η υπολειτουργία του ΚΥ Σπάτων οδηγεί στην απαξίωση του και η απαξίωση αυτή, στο οριστικό του κλείσιμο.

Ο σχεδιασμός της κεντρικής Κυβέρνησης προτείνει ως λύση την δημιουργία του Κέντρου Εφημερίας Ραφήνας στον χώρο του πρώην νοσοκομείου Νταού Πεντέλης , το οποίο θα καλύπτει την τεράστια περιοχή, από Μαραθώνα έως Αρτέμιδα και Παλλήνη, με παράλληλο κλείσιμο και στην καλύτερη υπολειτουργία των ΚΥ Σπάτων και Ν.Μάκρης.
Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο (το καλοκαίρι μιλάμε για εκατομμύρια), σε ένα δυσπρόσιτο μέρος που μέχρι να οργανωθεί και να λειτουργήσει ……..καταλαβαίνετε!

Η λύση είναι μία, αναβάθμιση και 24ωρη λειτουργία των ΚΥ Σπάτων και Ν. Μάκρης και δημιουργία καινούργιου ανεξάρτητου Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής, στον χώρο του Νταού Πεντέλης. Αγαπητοί συμπολίτες-συμπολίτισσες χρειαζόμαστε την βοήθεια και την στήριξη σας.
Ως πολίτες και εμείς αυτού του Δήμου αντιδρούμε στην «σιωπή και ηρεμία» γύρω από το θέμα του ΚΥ Σπάτων, η οποία οδηγεί συστηματικά στο κλείσιμο του!
Έτσι όπως έχει η κατάσταση μόνο με αγώνα και μαζική αντίδραση εμάς των πολιτών μπορεί να γίνει κάτι!
Επισυνάπτω το κείμενο για την συλλογή υπογραφών και ελπίζω στη στήριξη και βοήθεια σας!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 24ΩΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥ ΣΠΑΤΩΝ.doc

Ελένη Φράγκου
Σύμβουλος Δημοτικής
Κοινότητας Σπάτων


Επίσης έχει δημιουργηθεί ομάδα στο FaceBook που πραγματεύεται αυτό το θέμα: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ 24ΩΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Υ. ΣΠΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου