Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Richard Mille Le Mans.

 
Μπορεί η Rolex να έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με τον 24ωρο αγώνα του Le Mans, ως επίσημος χρονομέτρης, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι premium κατασκευαστές ρολογιών που αντλούν έμπνευση από τον διάσημο αγώνα αντοχής.Ένας από αυτούς είναι η Richard Mille, η οποία δεν άφησε την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 ετών του αγώνα να περάσει χωρίς να παρουσιάσει ένα επετειακό μοντέλο που εμπνεύστηκε από αυτόν.

Η ελβετική ωρολογοποιεία δεν είναι άγνωστη στους φίλους του 24ωρου αγώνα, καθώς από το 2002 συνεργάζεται με το Le Mans Classic που πραγματοποιείται με κλασικά αυτοκίνητα στην ίδια διαδρομή της πίστας Sarthe της Γαλλίας.

Το μοντέλο RM 72-01 LMC είναι βασισμένο σε ένα από τα καλύτερα ρολόγια στον κόσμο έχοντας αποσπάσει πολλά βραβεία. Στην έκδοση «Le Mans Classic» ο σχεδιασμός του είναι ιδιαίτερος με τα χρώματα που κυριαρχούν να είναι το λευκό και το πράσινο.

Μια ιδιαίτερη λεπτομέρεια είναι ότι ο αριθμός 16 του χρονογράφου είναι βαμμένος κόκκινος για να υποδείξει την ώρα εκκίνησης του αγώνα, ενώ το λογότυπο του Le Mans Classic με την καρό σημαία είναι ορατή σε διάφορα σημεία του ρολογιού.

Το RM 72-01 Le Mans Classic θα παραχθεί σε μόλις 150 μονάδες και η τιμή του αναμένεται να είναι 306.000 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου