Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Καταστράφηκε ολοσχερώς το τουριστικό πλοιάριο στη Ρόδο

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα σε τουριστικό πλοιάριο στην παραλία Στεγνών στον Αρχάγγελο της Ρόδου.Άμεσα από το σκάφος που βρισκόταν κοντά στην ακτή απομακρύνθηκαν όλοι οι επιβάτες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη του Λιμεναρχείου Ρόδου, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Αργά το απόγευμα η φωτιά στο πλοιάριο έσβησε αλλά το ίδιο έχει καταστραφεί ολοσχερώς και αναμένεται να βυθιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Ροδιακή, η ασφάλεια των 82 επιβατών δεν απειλήθηκε, καθώς οι περισσότεροι εγκατέλειψαν το σκάφος πηδώντας στη θάλασσα δεδομένου ότι το σκάφος βρισκόταν πολύ κοντά στην ακτή.
φωτος 

Κατόπιν σχετικής εντολής, από τις 5:40 στην περιοχή βρέθηκαν 4 μικρότερα σκάφη που παρέμειναν σε απόσταση ασφαλείας, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου δόθηκαν εντολές να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης ενδεχόμενης θαλάσσιας ρύπανσης.

Παράλληλα στην περιοχή έσπευσαν ασθενοφόρα και διασώστες του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Να σημειωθεί ότι οι επιβάτες - τουρίστες που είναι όλοι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν στις 19:20 με δύο τουριστικά λεωφορεία στα ξενοδοχεία τους.


Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ - Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου