Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Subway surfing: Η επικίνδυνη μόδα στο μετρό αφήνει πίσω της νεκρούς


Ένα 14χρονο αγόρι σκοτώθηκε την Πέμπτη όταν έπεσε από τον συρμό του Queens 7 κάνοντας subway surfing. Το νέο θανατηφόρο περιστατικό έρχεται - μια εβδομάδα μετά τον θάνατο ενός άλλου εφήβου που προσπαθούσε να κάνει το ίδιο επικίνδυνο κόλπο.Ο έφηβος έπεσε από ένα βαγόνι κοντά στο σταθμό 33rd Street-Rawson Street - ο οποίος είναι υπερυψωμένος, δήλωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Πηγές της αστυνομίας δήλωσαν ότιεπέβαινε στην κορυφή του τρένου πριν πέσει στην πλατφόρμα.

Το αγόρι μεταφέρθηκε στο Εβραϊκό Ιατρικό Κέντρο του Λονγκ Άιλαντ, όπου υπέκυψε στα τραύματά του,



Δεν υπήρξαν άλλοι τραυματισμοί και το περιστατικό παραμένει υπό διερεύνηση.

Την περασμένη Πέμπτη ένα άλλο 14χρονο αγόρι, ο Brian Crespo, σκοτώθηκε ενώ έκανε σερφ στο μετρό. Ο Crespo και ένας φίλος του πετάχτηκαν από την οροφή ενός βαγονιού κοντά στο σταθμό Broadway Junction.




Οι δύο έφηβοι κατέληξαν κάτω από τον συρμό και βρέθηκαν με «σοβαρά τραύματα στο σώμα τους», είχε δηλώσει ο επικεφαλής του Τμήματος Μεταφορών της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Ο Crespo πέθανε ακαριαία ενώ ο δεύτερος έφηβος μεταφέρθηκε στο Cohen Children's Medical Center όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, υπήρξαν 52 αναφορές για άτομα που έκαναν βόλτες έξω από τα βαγόνια του μετρό στην πόλη τον Φεβρουάριο και 58 τον Ιανουάριο.











Ο δήμαρχος Άνταμς κατηγόρησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι προωθούν την τάση των νεαρών εφήβων να δοκιμάζουν αυτό το επικίνδυνο κόλπο και καλούν εφαρμογές όπως το TikTok να απαγορεύσουν τέτοια βίντεο.








Ο Άνταμς δήλωσε ότι ο αριθμός των ατόμων που κάνουν σερφ στο μετρό αυξήθηκε κατά 366% μεταξύ 2021 και 2022.

Τον Μάρτιο, ένα 14χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του όταν έπεσε ανάμεσα στα βαγόνια του μετρό στο Μπρονξ, ενώ επέβαινε στην κορυφή του τρένου 5. Ένα μήνα νωρίτερα, ένα 15χρονο αγόρι σκοτώθηκε επίσης ενώ επέβαινε σε βαγόνι του μετρό στη γέφυρα Williamsburg.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου