Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Lotus Elise e

 Οι λάτρεις της ιστορικής φίρμας Lotus και ιδιαίτερα αυτοί της Elise, βλέπουν το μέλλον της αυτοκίνησης, που εστιάζεται κυρίως στην εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης, να είναι πολύ πιο κοντά από ότι θεωρούσαν αρχικά.Η Nyobolt, μία βρετανική εταιρεία τεχνολογίας, συνεργάστηκε με τον κατασκευαστή από το Hethel και πάνω σε μία ελαφρώς τροποποιημένη Elise, δημιούργησε το ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο.

Βασικό χαρακτηριστικό του εν λόγω τετράτροχου μοντέλου είναι οι τεχνολογικά εξελιγμένες μπαταρίες των 35 kWh, που πέραν των επιδόσεων, διαθέτουν γρήγορη φόρτιση και παράλληλα προσφέρουν αυτονομία 250 χλμ.

Η Nyobolt υποστηρίζει ότι οι μπαταρίες της είναι μικρότερες και ελαφρύτερες από αυτές που χρησιμοποιούνται από τα τωρινά EV, αλλά εξακολουθούν να είναι ανακυκλώσιμες και κατασκευασμένες σε χαμηλότερη τιμή. Χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή, μπορούν να φορτίσουν πλήρως σε μόλις έξι λεπτά με το 0-80% να επιτυγχάνεται σε τέσσερα λεπτά.

Η Nyobolt ισχυρίζεται επίσης ότι οι μπαταρίες της μπορούν να υποστούν περισσότερους από 2.000 κύκλους γρήγορης φόρτισης, χωρίς «σημαντική απώλεια απόδοσης» και ότι χάρη στην εξελιγμένη τεχνολογία τους, η διάρκεια ζωής τους μπορεί να ξεπεράσει τα 300.000 χιλιόμετρα.

Να αναφερθεί τέλος ότι το ηλεκτρικό πρωτότυπο έχει βάρος 1.246 κιλά, αποδίδει 470 ίππους και αναμένεται να δοκιμαστεί, σε κανονικές συνθήκες, το προσεχές Φθινόπωρο, με την παραγωγή του να είναι μόλις 25 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου