Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Βόρεια Κορέα: Μια πτυχή της καθημερινότητας εκπλήσσει... με την ομορφιά της

Βόρεια Κορέα: Μια πτυχή της καθημερινότητας που θα σας εκπλήξει... με την ομορφιά της
Τι μπορεί κανείς να δει περιμένοντας το λεωφορείο στην Πιονγκγιάνγκ... Η Βόρεια Κορέα είναι γνωστή ανά τον κόσμο κυρίως για τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις συνεχείς απειλές από την ηγεσία της ότι θα βομβαρδίσει άλλα κράτη.
Ωστόσο, και αυτή η μακρινή και απομονωμένη χώρα κατοικείται από απλούς ανθρώπους, οι οποίοι δεν διαφέρουν και τόσο σε σχέση με εμάς, παρά τη γενική πεποίθηση περί του αντιθέτου.




Όπως σε κάθε άλλη πόλη του κόσμου, έτσι και στην Πιονγκγιάνγκ οι πολίτες περνούν αρκετόν από τον χρόνο τους περιμένοντας σε στάσεις λεωφορείου. Εδώ όμως υπάρχει μια διαφορά σε σχέση με τις μεγαλουπόλεις άλλων κρατών η οποία θα σας... ξαφνιάσει, αφού οι στάσεις λεωφορείων στη βορειοκορεάτικη πρωτεύουσα είναι πραγματικά έργα τέχνης.



Οι υπέροχες φωτογραφίες που τράβηξε ο Ed Jones αιχμαλωτίζουν την απρόσμενη ομορφιά των στάσεων λεωφορείου στην Πιονγκγιάνγκ οι οποίες, όχι μόνο είναι πεντακάθαρες και χωρίς γκράφιτι, αλλά κοσμούνται και από φωτογραφίες υπέροχων τοπίων ή πίνακες ζωγραφικής



Το φωτογραφικό υλικό καταγράφει επίσης και τις... βαριεστημένες εκφράσεις των Βορειοκορεατών που περιμένουν το λεωφορείο τους, που είναι πανομοιότυπες με εκείνες των επιβατών ανά την υφήλιο.



Αξίζει να σημειωθεί ότι το λεωφορείο στη Βόρεια Κορέα είναι μακράν το δημοφιλέστερο μέσο συγκοινωνίας, με το εισιτήριο να κοστίζει μόνο 5 γουόν (σχεδόν 4 λεπτά), επιτρέποντας στους πολίτες να μετακινούνται σχεδόν δωρεάν με αυτόν τον τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου