Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ανατ.Αττική: Ποια Αστυνομικά Τμήματα θα παραμείνουν σε λειτουργία μετά τις συγχωνεύσεις

Δείτε το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την Αττική
Στην συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων προχωρά η κυβέρνηση σε επίπεδο Δήμων σε όλη τη χώρα. Η απόφαση έχει ληφθεί και αναμένεται να γίνει πράξη το προσεχές διάστημα.
Σύμφωνα με το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με την αστυνομική αναδιάρθρωση που ακόμη δεν έχει υπογραφεί, θα ιδρυθεί σε κάθε καλλικρατικό Δήμο ένα Αστυνομικό Τμήμα, με εξαίρεση τους δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και άλλων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, για λόγους εξοικονόμησης πόρων.




Όσον αφορά τις υπηρεσίες της Βορειοανατολικής Αττικής οι αλλαγές ορίζονται στο άρθρο 16 του εν λόγω σχεδίου ως εξής:
α.    Τμήμα Ασφάλειας Αγίας Παρασκευής,
β.    Τμήμα Ασφάλειας Βριλησσίων,
γ.    Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου,
δ.    Τμήμα Ασφάλειας Αρτέμιδος - Σπάτων,
ε.    Τμήμα Ασφάλειας Χαλανδρίου,
στ.  Τμήμα Ασφάλειας Ηρακλείου,
ζ.    Τμήμα Ασφάλειας Ραφήνας - Πικερμίου,
η.    Τμήμα Ασφάλειας Μαραθώνος,
θ.    Τμήμα Ασφάλειας Μεταμόρφωσης,
ι.     Τμήμα Ασφάλειας Νέας Ιωνίας,
ια.   Τμήμα Ασφάλειας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος,
ιβ.   Τμήμα Ασφάλειας Παιανίας,
ιγ.   Τμήμα Ασφάλειας Πεύκης - Λυκόβρυσης,
ιδ.   Τμήμα Ασφάλειας Παπάγου – Χολαργού,
ιε.   Τμήμα Ασφάλειας Πεντέλης,
ιστ. Τμήμα Ασφάλειας Φιλοθέης – Ψυχικού,
ιζ.   Τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού,
ιη.   Τμήμα Ασφάλειας Διονύσου,
ιθ.   Τμήμα Ασφάλειας Κηφισιάς – Ερυθραίας και
κ.    Τμήμα Ασφάλειας Παλλήνης.
2. Έδρα των Υπηρεσιών της προηγούμενης παραγράφου ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος πλην των περιπτώσεων ιη ́, ιθ ́ και ιστ ́, των οποίων ως έδρες ορίζονται η δημοτική ενότητα Αγίου Στεφάνου του δήμου Διονύσου, η δημοτική ενότητα Κηφισιάς του δήμου Κηφισιάς και η δημοτική ενότητα Γέρακα του δήμου Παλλήνης, αντίστοιχα.

Για τις υπόλοιπες περιοχές και τα αστυνομικά τμήματα που θα παραμείνουν σε λειτουργία δείτε το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος(ολόκληρο εδώ).

Η απόφαση για συγχώνευση όπως είναι επόμενο θα έχει σαν αποτέλεσμα την κατάργηση των μικρών τμημάτων, κάτι που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία τόσο στους αστυνομικούς υπαλλήλους όσο και στους κατοίκους πολλών περιοχών που η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνει λόγο για καλύτερη αστυνόμευση, ενώ ο Νίκος Τόσκας όταν είχε αναφερθεί στο σχέδιο αυτό ένα χρόνο πριν, είχε δηλώσει πως «χρειάζεται και μελετούμε αυτή τη στιγμή και θα πάρουμε γρήγορα αποφάσεις για συγχωνεύσεις όχι με λογιστική πρακτική και αντίληψη αλλά με αντίληψη εξυπηρέτησης της κοινωνίας για να μπορεί να υπάρξει πραγματική αστυνόμευση».

Από την μεριά της η Ομοσπονδία των Αστυνομικών επιμένει στην επανασύσταση των 6.700 οργανικών θέσεων Αστυφυλάκων που καταργήθηκαν με την προηγούμενη απόπειρα αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

7 σχόλια:

  1. Μεγάλη επιτυχία για τον Δήμο Σπάτων
    συγχαρητήρια στην Δημοτική αρχή
    ΚΕΛ-ΑΤ ΣΠΑΤΩΝ-ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ-ΔΡΟΜΟΙ
    πάντα επιτυχίες
    θα μείνουν αξέχαστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μούγκα στη στρούγκα της Ομοσπονδίας συνεχίζεται και σε αυτό το θέμα. Μουγκα στο ΚΕΛ, μούγκα στο κλείσιμο του Α.Τ., μούγκα σε όλα. Μετά τα 5.000 μουγκάθηκαν όλοι τους!!!

      Διαγραφή
  2. τι να πει κανεις οι ανθρωποι ειναι μονο για οινοπνευμα και χοντρο και αρπαχτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΟΣΟΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΥΓΕΙ ΤΟ Α.Τ. ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΨΕΥΤΗΣ? ΡΕΕΕ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΝΟΙΚΙΑΣΕ ΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΓΟΡΕΥΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΚΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ.ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕΝΕΙ ΕΔΩ ΟΥΕ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ . ΜΕΝΟΥΝ 5 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΟΙΚΙΣΜΩΝ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ , ΚΑΛΟ, ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ? ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ. Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ. ΚΑΙ 5000 ΓΙΑΤΙ ΔΟΘΗΚΑΝ? ΓΙΑ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλα τοσο ξεφτιλες ειναι? Πανηρυριζουνν που ενοικιασαν κτηριο για να στεγασουνν σχολειο? Καλα τα εχουν χασει τελειως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου