Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Που θα κατασκευάζει τη νέα 5άρα της BMW;

Ποιος θα κατασκευάζει τη νέα 5άρα της BMW;
Η μεγάλη άφιξη στη γκάμα της BMW τους επόμενους μήνες είναι η έβδομη γενιά της Σειράς 5, ένα αυτοκίνητο που θα επιτρέψει στη μάρκα από το Μόναχο να φθάσει τα νέα δεδομένα στη μεγάλη premium κατηγορία.
Απέναντι σε μοντέλα όπως η Mercedes-Benz E-Class και το Volvo S90, τα οποία φέρουν κορυφαία τεχνολογία (π.χ. ημιαυτόνομη οδήγηση), η νέα BMW 5 θα αντιπαραθέσει έξυπνες λύσεις (δείτε ΕΔΩ τη λειτουργία «Remote View 3D» για συνεχή επικοινωνία με το κινητό).




Η έναρξη παραγωγής της νέας Σειράς 5 έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2016 και η BMW ανακοίνωσε τα εργοστάσια όπου θα κατασκευάζεται. Κεντρικό ρόλο θα έχει η μονάδα παραγωγής του Ντίνγκολφινγκ, στη Βαυαρία, όμως η γερμανική μάρκα απευθύνθηκε και στην Magna Steyr. Η αυστριακή εταιρεία που αναλαμβάνει συμβόλαια κατασκευής αυτοκινήτων θα προσφέρει τα επιπλέον αυτοκίνητα της Σειράς 5, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αναμενόμενα μεγάλη ζήτηση.

Πρόκειται για το δεύτερο μοντέλο της BMW που κατασκευάζεται από τη Magna, καθώς είχε προηγηθεί την περίοδο 2003-2010 η BMW X3. Σήμερα η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές περιλαμβάνει την παραγωγή των MINI Countryman και Paceman, τα οποία θα αντικατασταθούν στο εργοστάσιο του Γκρατς από τη Σειρά 5. Στο Ντίνγκολφινγκ βρίσκεται επίσης οι γραμμές παραγωγής των 7 Series/6 Series αλλά και ορισμένων εκδόσεων των Σειρών 3 και 4.

Η Magna έχει εξασφαλίσει και άλλα συμβόλαια για το εργοστάσιο του Γκρατς. Έχει ανακοινωθεί η επέκταση της συνεργασίας με τη Mercedes-Benz για τη G-Class, ενώ το 2017 θα αρχίζει η παραγωγή αυτοκινήτων και για τη Jaguar Land Rover.



Η ετήσια παραγωγή του εργοστασίου της Magna Steyr στο Γκρατς αναμένεται να αγγίξει το 2018 τα 200.000 αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου