Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Και οι Δήμαρχοι των Μεσογείων … περιμένουν το 10% απο την αξιοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό!

Πέρασε από την Επιτροπή της Βουλής και πάει για ψήφιση στη Βουλή : «Κύρωση της από 14.11.2014 Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών για την απόκτηση του 100% του µετοχικού κεφαλαίου
της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και της από 19.07.2016 Τροποποιητικής Σύμβασης και ρύθμιση λοιπών συναφών θεμάτων»




Ναι απο ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΑΟΚ-ΔΗΜΑΡ, «Ποτάμι», «Ανεξάρτητους Έλληνες-Πατριωτική Συμμαχία» και Ένωση Κεντρώων.
Όχι από Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.
Οι Διαρκείς Επιτροπές Οικονοµικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εµπορίου, συνήλθαν σε συνεδρίαση, την 20η Σεπτεµβρίου 2016, υπό την προεδρία των Προέδρων
α) της Διαρκούς Επιτροπής Οικονοµικών Υποθέσεων, κυρίου Μάκη Μπαλαούρα, και
β) της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εµπορίου, κυρίας Χαράς Καφαντάρη, µε αντικείµενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόµου του Υπουργείου Οικονοµικών «Κύρωση της από 14.11.2014 Σύµβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών για την απόκτηση του 100% του µετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και της από 19.07.2016 Τροποποι- ητικής Σύµβασης και ρύθµιση λοιπών συναφών θεµάτων».

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Υπουργός Πολιτισµού και Αθλητισµού, κ. Αριστείδης – Νικόλαος – Δηµήτριος Μπαλτάς και ο Υπουργός Οικονοµικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς και αρµόδιοι υπηρεσιακοί παράγο- ντες. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τον λόγο έλαβαν ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γεώργιος Ουρσουζίδης, ο Εισηγητής της Νέας Δηµοκρατίας, κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, η Ειδική Αγορήτρια του Λαϊκού Συνδέσµου – Χρυσή Αυγή, κυρία Ελένη Ζαρούλια, ο Ειδικός Αγορητής της Δηµοκρατικής Συµπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ., κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Ειδική Αγορήτρια του Κοµµουνιστικού Κόµµατος Ελλάδας, κυρία Διαµάντω Μανωλάκου, ο Ειδικός Αγορητής του «Ποταµιού», κ. Σπυρίδων Δανέλλης, ο Ειδικός Αγορητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων – Εθνική Πατριωτική Δηµοκρατική Συµµαχία, κ. Δηµήτριος Καµµένος, ο Ειδικός Αγορητής της Ένωσης Κεντρώων, κ. Ιωάννης Σαρίδης, καθώς και οι Βουλευτές κ.κ. Χρήστος Μαντάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Θε δώρα Μεγαλοοικονόµου, Χρήστος Μπγιάλας, Άννα – Μι- σέλ Ασηµακοπούλου, Μίµης Δηµητριάδης, Ιωάννης Μανιάτης, Νεκτάριος Σαντορινιός, Γεώργιος Δηµαράς, Γεώργιος Αµυράς, Ιωάννης Θεωνάς, Κωνσταντίνος Παυλίδης και Νίκος Παπαδόπουλος. Επίσης, προσήλθαν και εξέθεσαν τις απόψεις τους επί του σχεδίου νόµου, σύµφωνα µε το άρθρο 38 του Κανονισµού της Βουλής, οι κ.κ. Ιωάννης Κωνσταντάτος, Δήµαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού, Ανδρέας Κονδύ- λης, Δήµαρχος Αλίµου, Γεώργιος Παπανικολάου, Δήµαρ- χος Γλυφάδας, Δηµήτριος Κιούσης, Δήµαρχος Κρωπίας, Σουλτάνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύµβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., Νικόλαος Βέττας, Γενι- κός Διευθυντής του Ιδρύµατος Οικονοµικών και Βιοµη- χανικών Ερευνών (Ι.Ο.Β.Ε.), Χρήστος Κορτζίδης, εκπρόσωπος της Επιτροπής «ΑΓΩΝΑ» για το Ελληνικό, Δηµή- τριος Ησαΐας, Κοσµήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε- ΜΠ), Νικόλαος Μπελαβίλας, Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και υπεύθυνος της Οµάδας Έργου για το Ελληνικό, Χρήστος Καπάταης, Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τοµέα Περιφέρειας Αττικής, Βασίλειος Πιστικίδης, Δήµαρχος Ραφήνας-Πικερµίου, Δηµήτριος Μάρκου, Δήµαρχος Σπάτων και Στέργιος Πιτσιόρλας, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ταµείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δηµοσίου Α.Ε. (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.).

Ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Εισηγητής της Νέας Δηµοκρατίας, ο Ειδικός Αγορητής της Δηµοκρατικής Συ- µπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ, ο Ειδικός Αγορητής του «Ποταµιού», ο Ειδικός Αγορητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων – Εθνική Πατριωτική Δηµοκρατική Συµµαχία και ο Ειδικός Αγορητής της Ένωσης Κεντρώων εισηγήθηκαν την ψήφιση του ανωτέρω σχεδίου νόµου, ενώ η Ειδική Αγορήτρια του Λαϊκού Συνδέσµου – Χρυσή Αυγή και η Ειδική Αγορήτρια του Κοµµουνιστικού Κόµµατος Ελλάδας, το καταψήφισαν.

Τέλος, οι Επιτροπές, αφού έλαβαν υπόψη τις αγορεύσεις των Εισηγητών, των Ειδικών Αγορητών, καθώς και των µελών τους, προτείνουν την αποδοχή, κατά πλειοψηφία, του ως άνω σχεδίου νόµου, κατ’ αρχήν, κατ’ άρθρο και στο σύνολό του και εισηγούνται την ψήφισή του από τη Βουλή, ως έχει.
Δείτε αναλυτικά όλα τα πρακτικά και το σχέδιο νόμου ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου