Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιό είναι το υψηλό τίμημα της εμπειρίας χρήσης που προσφέρει η Apple

Οι συσκευές της εταιρείας ίσως προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία χρήσης σήμερα. Μήπως οι τιμές τους όμως είναι υπερβολικά υψηλές;
Τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus είναι χωρίς αμφιβολία δύο αξιόλογα smartphones. Το ίδιο ισχύει και για το νέο smartwatch της Apple, δηλαδή το Apple Watch Series 2. Φυσικά, μέσω αυτών των συσκευών μπορεί κάποιος να απολαύσει το iOS 10 αλλά και το WatchOS 3, δύο εξαιρετικά λειτουργικά συστήματα που είναι... κομμένα και ραμμένα για το hardware που τα τρέχει.




Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το βασικό selling point των συσκευών της εταιρείας από την Καλιφόρνια, είναι η σταθερότητα και η ταχύτητά τους – κακά τα ψέματα, ακόμα και ένα παλαιότερο iPhone 5S με μόλις 1GB μνήμης, μπορεί να τρέχει με χαρακτηριστική άνεση την τελευταία έκδοση του iOS, χωρίς να... μπουκώνει, ακόμα κι αν δεκάδες εφαρμογές τρέχουν στο προσκήνιο. Μια αντίστοιχης τιμής και ηλικίας συσκευή με Android, μάλλον δεν τα καταφέρνει το ίδιο καλά.

Sanebox
Όμως το τίμημα για την “εμπειρία Apple” είναι δυστυχώς υψηλό και αυτό έχει οδηγήσει αρκετούς χρήστες στο να απεχθάνονται την εταιρεία, τις πρακτικές και τα προϊόντα της, κρίνοντας ότι είναι υπερτιμημένα για αυτό που προσφέρουν. Δεν θα πάρουμε θέση υπέρ ή κατά της τιμολογιακής πολιτικής της Apple. Οφείλουμε ωστόσο να ομολογήσουμε, ότι οι τιμές της είναι σε ορισμένες περιπτώσεις απλησίαστες για το μέσο χρήστη. Τι εννοούμε;
Για να ζήσει κάποιος την “εμπειρία Apple” στο μέγιστο δυνατό βαθμό όσων αφορά τις φορητές του συσκευές, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα iPhone 7 των 32GB ($650), ένα ζευγάρι AirPods ($160), καθώς και ένα Apple Watch Series 1 ($250). Συνολικά δηλαδή περίπου $1.060 – αν φυσικά ζει στις ΗΠΑ. Διότι οι τιμές στη χώρα μας, όπως καταλαβαίνετε, θα είναι υψηλότερες.

Αν πάλι ο εν λόγω υποθετικός χρήστης θέλει αυτό το... κάτι παραπάνω, θα χρειαστεί ένα iPhone 7 Plus των 256GB, οπωσδήποτε AirPods, ένα νέας γενιάς Apple Watch Series 2 με Link Bracelet, αλλά και μια θήκη για τη συσκευή του από ανοξείδωτο ατσάλι. Πόσο κοστίζουν όλα αυτά; Περισσότερα από $2.000.
Φυσικά, μπορεί κάποιος να κάνει τα πρώτα του βήματα στο iOS με κάποιο παλαιότερο iPhone και να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε ζευγάρι ακουστικών επιθυμεί. Δεν χρειάζεται καν να πάρει Apple Watch, ή smartwatch γενικότερα. Σίγουρα αξίζει τον κόπο. Από την άλλη, ένας χρήστης Android ίσως καταφέρει να έχει παρόμοια εμπειρία χρήσης, με πολύ λιγότερα χρήματα.
Εσείς τι πιστεύετε; Όσο καλά κι αν είναι τα προϊόντα της Apple, αξίζουν τελικά τα χρήματά τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου