Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Εγκαινιάστηκε και λειτουργεί στο νέο 2ο Λύκειο Αρτέμιδος (φωτό)

markou_egkainia_lykeio_artemida
Με λαμπρότητα έγινε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, ο Αγιασμός και τα εγκαίνια του νέου 2ου Λυκείου Αρτέμιδος.
Την τελετή έκανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ο οποίος και ευχήθηκε εγκάρδια στα παιδιά να λάμψει η φλόγα της γνώσης και της πίστης μέσα τους, τόνισε δε, ότι το καλύτερο σχολείο είναι αυτό που διδάσκει την αρετή, την αριστεία και την πίστη!





Ο Διευθυντής του νέου σχολείου κ. Βασίλης Στεφανόπουλος κάλεσε στο μικρόφωνο τον Δήμαρχο Σπάτων Αρτέμιδος κ. Δημήτρη Μάρκου, ο οποίος ευχαρίστησε όλους, όσοι συνετέλεσαν να γίνει πράξη το νέο σχολείο, τονίζοντας πως η πόρτα του γραφείου του είναι πάντα ανοιχτή για τα παιδιά, αρωγός και συμπαραστάτης τους.
Τόνισε πως σήμερα ανοίγει τις πόρτες του ένα σύγχρονο σχολείο καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό στη σχολική στέγη και επιλύοντας ένα μακροχρόνιο πρόβλημα των μαθητών της περιοχής.
Εν μέσω οικονομικής κρίσης ο Δήμος είναι παρών στα δύσκολα και στα σημαντικά, όλοι μαζί αιρετοί, καθηγητές και γονείς μέσα σε κλίμα συναίνεσης και αλληλοκατανόησης μπορούμε να καταφέρουμε τα μέγιστα στο χώρο της εκπαίδευσης. Η συνεργασία όλων αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα απ’ ότι η αποστασιοποίηση ή η αντιπαλότητα.
Στη συνέχεια απηύθυναν ένα σύντομο χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλίππου, ο Διευθυντής της B’ βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στέφανος Καπέλας και εκπρόσωπος του νεοσυσταθέντος Δ.Σ. των γονέων κ. Πέτρος Πάνιας.

Στην τελετή παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι Σπάτων-Αρτέμιδος κ. Νικόλαος Κρόκος, κ. Αντώνης Τούντας, κ. Λάμπρου Παναγιώτης, κ. Αντώνης Νομικός, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Σταύρος Κατραμάδος, ο πρόεδρος της B’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Γκέλιας Δονάτος, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Τούντας, οι Πρόεδροι των δύο Τοπικών Κοινοτήτων κ. Μανώλης Κατσής και κ. Πέτρος Κατσούλης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Γιαννάτος Σωτήρης, Δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου μας, Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, ο Σύμβουλος του Αεροδρομίου για θέματα Τοπικής Κοινωνίας κ. Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος, ο Διοικητής και ο Δ/ντης Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Αρτέμιδος, ο επιβλέπων μηχανικός του έργου κ. Δημήτρης Κατσίκης, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και της Ένωσης αλλά και των πολιτιστικών Συλλόγων της Περιοχής.
Μετά το τέλος του Αγιασμού και των Εγκαινίων έγινε ξενάγηση, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη, στο χώρο του σχολείου και ακολούθησε δεξίωση στους παρευρισκόμενους, στους γονείς και στα παιδιά.





www.irafina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου