Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Νέος πρόεδρος του "Ελ. Βενιζέλος" ο τεχνοκράτης Δημήτρης Δημητρίου

Νέος πρόεδρος του "Ελ. Βενιζέλος" ο τεχνοκράτης Δημήτρης Δημητρίου - Κεντρική Εικόνα
Τη νέα ηγεσία του διεθνούς αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» -μετά την παραίτηση του Π. Ρουμελιώτη αναλαμβάνει ο τεχνοκράτης και επίκουρος καθηγητής με εξειδίκευση στις αερομεταφορές, Δημήτρης Δημητρίου, ενώ μέλος του Δ.Σ. ορίζεται ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του Μαξίμου Δημήτρης Λιάκος.

Την πρόταση της κυβέρνησης υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης και Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.





Ο Δημήτρης Δημητρίου είναι Πολιτικός Μηχανικός- Συγκοινωνιολόγος, με Διδακτορικό Δίπλωμα σε θέματα Πρόβλεψης Ζήτησης για Μεταφορά,  μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Έργων Υποδομής και μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στον Σχεδιασμό και Management Μεταφορικών Υποδομών και Επιχειρήσεων.
Στις ακαδημαϊκές του δραστηριότητες περιλαμβάνεται διδακτικό και ερευνητικό έργο στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, σε αντικείμενα σχετικά με τον σχεδιασμό μεταφορικών υποδομών, την αξιολόγηση μεταφορικών υπηρεσιών, την ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων, την εφαρμογή σύγχρονων μορφών διοίκησης μεταφορικών επιχειρήσεων και τη διαχείριση μεταφορικών δικτύων. Εχει εκλεγεί Επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του ΔΠΘ, ενώ είναι επισκέπτης καθηγητής σε πανεπιστήμια του εξωτερικού ( Manchester, Cranfield). Έχει δημοσιεύσει πάνω από 60 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, διεθνή συνέδρια, ειδικευμένα περιοδικά, συλλογικούς τόμους και ημερίδες, ενώ είναι συγγραφέας  ελληνικών και  διεθνών βιβλίων στο αντικείμενο των μεταφορών.
Στην επαγγελματική του δραστηριότητα περιλαμβάνεται σημαντικό μελετητικό και ερευνητικό έργο σε θέματα σχεδιασμού μεταφορικών υποδομών, διαχείρισης συγκοινωνιακών δικτύων, αξιολόγησης μεταφορικών υπηρεσιών και διοίκησης μεταφορικών επιχειρήσεων. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές επιτροπές στο αντικείμενο των μεταφορών και συγκοινωνιακών έργων τόσο στο εξωτερικό (UNECE, UITP, etc) όσο και στην Ελλάδα (ΥΠΕΞ, ΥΜΕ, ΥΠΕΧΩΔΕ, ΕΝΑΕ). Είναι μέλος επαγγελματικών ενώσεων και επιμελητήριων στο αντικείμενο των μεταφορών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Από το 2009 έως σήμερα έχει εκλεγεί μέλος στο Δ.Σ. της Ελληνικής Αεροπορικής Ενωσης, ενώ στο διάστημα 2004 - 2008 ήταν Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, καθώς και στο διάστημα 2002-2007 διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Μελών Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Από το 2008 έως σήμερα είναι συντονιστής της Μόνιμης Επιτροπής Υποδομών και Μεταφορών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Στην περίοδο 2010-2012, ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, όπου το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που εφαρμόσθηκε οδήγησε να καταγραφούν πλεονάσματα στα οικονομικά αποτελέσματα λειτουργίας το 2012, που έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία των δημόσιων Αστικών Συγκοινωνίων στην Ελλάδα.
Από τον Μάιο του 2015 είναι μέλος του Δ.Σ του Ε. Βενιζέλος,


Οικονομολόγος, επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Μεγάρου Μαξίμου. Πρόκειται για στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει υπηρετήσει προηγουμένως στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη όπως και στο γραφείο της Νάντιας Βαλαβάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου