Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΚΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΚΕΛ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ – ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ καθηγητής κ. Ανδρέας Βασιλόπουλος παραβρέθηκε στη σημερινή συγκέντρωση κατοίκων για το ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, χαρακτηρίζοντας το θέμα του ΚΕΛ ως το σημαντικότερο που πρέπει να διαχειριστούν οι περιοχές μας αυτή την πενταετία.

Στην τοποθέτησή του στους κατοίκους, επεσήμανε τη σημασία το έργο να γίνει σωστά και  επανέλαβε την ανάγκη για να απαιτήσουν οι Δήμοι μελέτες και δεσμεύσεις για τον τρόπο υλοποίησης του έργου και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των δύο Δημάρχων (κ. Μάρκου και κ. Πιστικίδη) για το θέμα αυτό.




(Διορθώνοντας την παραπληροφόρηση που έγινε από το irafina, αναφέρουμε ότι ο κ. Βασιλόπουλος πληροφορήθηκε από συνεργάτες του για τη συγκέντρωση και όχι μέσω πρόσκλησης.)
Εύλογη η ανησυχία των κατοίκων για ένα έργο που τελικά αφήνουμε να σχεδιάζεται και να προχωρά από τρίτους, για εμάς, χωρίς εμάς. Χωρίς την συμμετοχή των τοπικών περιοχών και τον έλεγχο των εμπλεκόμενων Δήμων. Χωρίς καμία δέσμευση για το είδος, το μέγεθος και τον τρόπο κατασκευής.
Η Δημοτική Αρχή Ραφήνας-Πικερμίου, εγκαταλείποντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και κάνοντας μία απαράδεκτη πολιτική στροφή, εισηγήθηκε στο ΔΣ να ψηφίσουμε υπέρ ενός ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι χωρίς να γνωρίζει τίποτα για αυτό.
Έκτοτε, αλλά και σήμερα στη συγκέντρωση κατοίκων,  ακούστηκαν πολλά για μυστικές συμφωνίες Δημάρχου και Κυβέρνησης, προκειμένου να δεχθεί το έργο. Ο Δήμαρχος θα πρέπει να πάρει άμεσα θέση, εάν υπάρχουν μυστικές συμφωνίες που αγνοεί το Δημοτικό του Συμβούλιο, διαφορετικά αποδέχεται σιωπηλά κάτι που δεν τιμά ούτε τον ίδιο, ούτε τον Δήμο μας.
Παραμένει απορίας άξιο πώς ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου πήρε ξαφνική απόφαση να αποδεχθεί το ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, χωρίς να περιμένει και χωρίς να απαιτήσει μελέτες και γραπτές δεσμεύσεις. Σήμερα δεν γνωρίζουμε τίποτα για τον βαθμό επεξεργασίας, την υπογειοποίηση των δεξαμενών,  την απαγόρευση σύνδεσης βυτίων, τις περιοχές που θα συνδεθούν και πολλά άλλα.
Τέλος, για να προλάβουμε τη σκόπιμη παραπληροφόρηση που ορισμένοι πάντα επιχειρούν, ξεκαθαρίζουμε τη σταθερή και τεκμηριωμένη θέση της παράταξή μας. Προεκλογικά, αλλά και σήμερα, βλέπουμε ότι το έργο δρομολογείται να γίνει στο Πλατύ Χωράφι και ότι πρέπει όλοι μαζί, ενωμένοι, να παλέψουμε για τις προδιαγραφές που θα έχει και τον τρόπο που ΕΜΕΙΣ απαιτούμε να υλοποιηθεί.
ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/09/2016

www.rpn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου