Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων – Η ώρα της αλήθειας

Αγαπητοί Συμπολίτες μας (του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας ), έχουν περάσει 6 μήνες από τις Επιστολές – Άρθρα που είχαν δημοσιευθεί στην εφημερίδα “Η Αλήθεια” από εμένα και την Κυρία Άννα Ραυτοπούλου.
Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, η Κυρία Ραυτοπούλου κάπου έχει χάσει την αίσθηση της ψυχρής πραγματικότητας. Είναι άκρατος λαϊκισμός και πολιτικαντισμός θα έλεγα, να υποστηρίζει κανείς σήμερα, μετά απ’ όλα όσα έχουν γίνει, “ΟΧΙ ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι αλλά μόνο στη Ψυτάλεια”.




Προσωπικά περίμενα το λιγότερο μια εκ των υστέρων διαφοροποίηση στην τότε επιστολή της. 

Δυστυχώς διαψευστήκαμε όλοι. Η κεντρική εξουσία, το κράτος δηλαδή, μας έγραψε όλους στα παλιά του υποδήματα. Αποφάσισαν παντελώς αυταρχικά χωρίς καμία δική μας συναίνεση την θέση “Πλατύ Χωράφι”. 
Έστειλαν δε και τους πίνακες – χάρτες χωροθέτησής του για να αναρτηθούν στο Δήμο, ώστε να αρχίσει η διαδικασία απαλλοτρίωσης. Δυστυχώς, ξαναλέω, οι Αγώνες μας πήγαν στράφι.

Μας κατηγορούσατε ότι εμείς κάποια δεδομένη στιγμή υποδείξαμε στην κεντρική διοίκηση την θέση “Πράσινος Λόφος” και όχι τη θέση “Λακαθέλα” παραφράζοντας εντέχνως και λαϊκιστικά τη θέση που αληθώς προτάθηκε. Το γιατί μόνο εσείς το ξέρετε! 

Πιστεύω απόλυτα ότι η Κυρία Ραυτοπούλου γνωρίζει την περιοχή πολύ καλά, χάρη και στον πατέρα της που έχει αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα με αγοραπωλησίες ακινήτων. 
Όσοι, λοιπόν, γνωρίζουμε τα Σπάτα και την Αρτέμιδα καλά, ξέρουμε ότι η θέση “Λακαθέλα” έχει πολύ μεγάλη απόσταση απ΄τον “Πράσινο Λόφο”. 
Μάλιστα μεταξύ των δύο περιοχών παρεμβάλλονται υψομετρικά λόφοι, οι οποίοι δημιουργούν οπτικό εμπόδιο. Ακόμα και στην περίπτωση που συνέβαινε διαφυγή (απ΄το ΚΕΛ) αερίων ρύπανσης δεν θα επέτρεπαν μεταφορά αυτών προς “Πράσινο Λόφο”. 
Επικουρικά αναφέρω ότι για πάνω από 30 έτη στην “Λακαθέλα” λειτουργούσε βουστάσιο που δεν ήταν δυνατόν να περνάς κοντά απ΄ την μεγάλη του δυσοσμία. Ποτέ αυτό το βουστάσιο δεν ενόχλησε κανένα κάτοικο όχι μόνο στον “ Πράσινο Λόφο” αλλά και σε όλη την Αρτέμιδα.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας. Γιατί με πολιτική παραφιλολογία και έντεχνη παραπληροφόρηση δεν γίνονται αγώνες. Το όνειρό σας βέβαια το γνωρίζουμε όλοι και σίγουρα οποιαδήποτε επιθυμία ή όνειρο είναι σεβαστό. Αρκεί να διεκδικείτε με αλήθειες, γιατί εδώ και χρόνια σε αυτή την χώρα, έχουμε μπουχτίσει στο ψέμα.

Παρεμπιπτόντως, μην ξεχνάμε ότι η οδηγία απ΄ την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ότι αν κάποιος Δήμος δεν υποδείξει στο δικό του χωροταξικό όριο θέση για ΚΕΛ, τότε τα πρόστιμα μπορεί να μεταφερθούν και σε αυτόν. 
Αυτός είναι ο ουσιαστικός λόγος που αναγκαστήκαμε να υποδείξουμε στην δική μας πόλη χωροθέτηση για το ΚΕΛ. Φυσικά εσείς το γνωρίζετε αυτό, εντέχνως, όμως, το αποκρύψατε απ΄τους πολίτες.

Επίσης αποκρύβετε ότι ο αγωγός απ΄ το ΚΕΛ στην “Λακαθέλα” που δυστυχώς την απέρριψαν και αυτήν, η κεντρική εξουσία θα έβγαινε 200μ. δίπλα απ΄τον αγωγό του Μαρκόπουλου στην Χαμολιά. Αγωγός που θα προέρχεται από 2ου βαθμού βιολογικού (ΚΕΛ Μαρκοπούλου) για τον οποίο όταν χωροθετήθηκε δεν “άνοιξε μύτη”. 
Τέλος πάντων.
Tο ΚΕΛ σε μέγιστο βαθμό χωροθετήθηκε δυστυχώς όχι από εμάς, αλλά από το ίδιο το Κράτος. Κατά τη γνώμη μου πλέον θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα λόγια του Κ. Χρ. Τσαντήλα, ο οποίος τότε, πριν 6-8 μήνες είχε πει: «Κύριε Δήμαρχε μήπως πρέπει το θέμα πλέον να αρχίσουμε να το βλέπουμε διαφορετικά, μήπως την πατήσουμε πάλι όπως και με το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ;».

Τότε, αν θυμάστε από όσα πιθανόν έχετε ακούσει, όλοι οι Σπαταναίοι φώναζαν και βροντοφώναζαν “ΟΧΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ”. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα όλοι το γνωρίζουμε. Αυτό που δεν ξέρουν όλοι είναι ότι τότε με την αδιαπραγμάτευτη επιμονή μας, εμμονή μας, δυστυχώς δεν κερδίσαμε ούτε ένα αντισταθμιστικό όφελος και ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!!

Καλή η Μάχη, καλός ο Αγώνας όταν έρθει η ώρα της αλήθειας ας διαπραγματευτούμε το όποιο όφελός μας απ΄αυτήν την Μάχη, η οποία βέβαια δεν έχει ακόμα τελειώσει! Τα όπλα μας δεν τα έχουμε παραδώσει. 

Με λύπη μου θέλω να σημειώσω ότι σχετικά με όσα είχα αναφέρει στο άρθρο μου προ 5 μηνών “Γιατί η Αντιπολίτευση δεν έχει επιλογή” δυστυχώς και σήμερα δεν έχω διαψευσθεί. Πρωταρχικά γιατί πιο σκληροί-επίμονοι αγωνιστές-διαπραγματευτές από εμάς, τον Δήμαρχο και την παράταξή του δεν θα μπορούσατε να ήσασταν. 
Καθότι από ότι αποδεικνύεται δεν έχετε προσφέρει τίποτα έως τώρα, στο συγκεκριμένο θέμα, ούτε καν μία πρόταση ρεαλιστική αν μη τι άλλο. Σας αναφέρω, την παπαγαλία την γνωρίζουμε και εμείς. 
Απλά δεν μας αρέσει, δεν την επιθυμούμε. Ο Αγώνας μας είναι δίκαιος, ουσιαστικός και ειλικρινής. Φυσικά όλοι μας όπως ανέφερα, μπορούμε να παπαγαλίσουμε απλά δεν το επιθυμούμε. 

Τώρα για το τι περισσότερα κάνετε εσείς ή προτείνετε, ΕΔΩ είμαστε, όλο ΑΥΤΙΑ. Και όλα αυτά γιατί σήμερα, που γράφεται αυτό το άρθρο 31/8/2016, μπορεί να μην έχει χαθεί αγώνας που πολύ αμφιβάλλω. Πλησιάζει μάλλον το τέλος του. Ας ξυπνήσουμε αφουγκραζόμενοι τις όποιες δύσκολες-δυσάρεστες επιπτώσεις επέρχονται. Με άλλα λόγια, κι ας με συγχωρήσει ο φίλος εκδότης της εφημερίδας που έχω την τιμή να με φιλοξενεί, που ξέρω ότι έχει άλλη άποψη, ας το διαπραγματευτούμε όσο πιο σκληρά γίνεται.

Υ.Γ.1: Να μάθετε γιατί τότε ήσασταν αγέννητοι, ότι τα Σπάτα με το Αεροδρόμιο το 1977-78 είχαν τουμπάρει λεωφορεία της αστυνομίας, αύρες κ.λ.π. και κάτοικοί τους είχαν φυλακιστεί με το γνωστό αποτέλεσμα. Δυστυχώς η πολιτική δεν είναι ξεροκεφαλιές, στρουθοκαμηλισμό ή πολιτικές φαμφάρες, αλλά διαπραγμάτευση σκληρή και ουσιαστική.

Υ.Γ.2 Άραγε η θέση που χωροθετήθηκε τελικά το ΚΕΛ είναι «Πλατύ Χωράφι» ή «Έτος ή Στέκο»; Για κρατείστε το αυτό, ίσως έχει τη σημασία του.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Δημοτικός Σύμβουλος του
Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας
Ιωάννης Τούντας

20 σχόλια:

  1. Γιαννακη παλι γλυψιμο
    τι θεση θελεις?
    παρεπιπτοντως
    το βουστασιο εφυγε αλλα ξεχασε πισω μερικα βοδια
    να γραφεις για να μας διασκεδαζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε ρε μεθυσε ....δεν μπορεις να κρατησεις την οικογενεια σου και θα εχεις και αποψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εσυ και η δημοτικη παραταξη που ανηκεις θα επρεπε να ντρεπεστε με ολα τα εργα που δεν εχετε κανει και ειστε μονο για πανηγυρια
    μας φορτωνετε ενα ΚΕΛ σαν να μην εφτανε η ρυπανση απο το αεροδρομιο και κομπαζετε για αυτο
    παρουσιαζετε εργα της νομαρχιας σαν δικα σας νοικιαζετε κτιρια για σχολεια με χορηγο την νομαρχια και φουσκωνετε σαν παγωνια και πατε ολοι εκει λας και δεν υπαρχουν αλλα σχολεια για αγιασμο και μας ζαλιζετε με σαχλες αναρτησεις του φοβερου εργου
    προβαλετε την συντηρηση του πνευματικου κεντρου με κοστος τεραστιο σαν επιτυχια και δεν μιλατε για την οικονομικη πορεια και τι εγινε με την περιουσια του κληροδοτηματος
    ποθεν εσχες κανεις ε? με την δικαιολογια των προσωπικων δεδομενων ας μην γινοσασταν αιρετοι φιλε μου
    ολα ειναι υπο εγκαταλειψη και ολοι τρεχετε στα πανηγυρια φυσικα για αυτα ειστε και για σαλια και για να παραχωρειτε γηπεδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πότε έδωσε λεφτά για έργα η νομαρχία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΕΚ της περιφερειας και εγκριση
      ενταξει

      Διαγραφή
    2. ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
      ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ;

      Διαγραφή
  5. Καλή μοιρασιά σας εύχομαι για τα έργα σας . Κρίμα ,τα Σπάτα τα κάνατε τσίρκο, και γελάνε όλοι μαζί μας . Ανοίξτε το δρόμο στην πόλη να μπει ζωή στην περιοχή που την κάνατε νεκροταφείο . !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΣΧΗΕΙ ΜΗ ΣΚΑΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΙΛΟΥΙΑ ΣΕ 2,5 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΑΙ ΣΥΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ΄ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ . ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ΄ΠΙΔΙΑ ΄ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ ΣΑΣ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ ΨΑΧΤΕ ΤΟ ΕΓΩ ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΛΗΓΟΜΕΝΟ ΕΓΟΙ΄ΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΜΑΣ ΕΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΕΣΙΣ ΟΙ 5 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΛΟΙ ΑΛΑ 50.000 ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΗ ΝΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΕΡΕΤΙΣΜΟΥΣ Ο Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥΝΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε 2.5 χρονια θα εχουμε εκλογες
      εσυ θα εισαι παρων?
      θα εισαι εξω?
      θα μιλας ακομη με υπουργους?
      θα συστηνεσαι ακομη σαν Αντιδημαρχος?
      θα δουλευεις ακουραστα οπως τωρα?
      θα εισαι ξανα υποψηφιος βουλευτης? και με ποιο ΚΩΜΑ?
      θα εισαι υποψηφιος Δημαρχος ή συμβουλος?
      με φιλικους χαιρετισμους και καλη τυχη στην ζωη σου και ασπρο πατο

      Διαγραφή
  7. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΞΕΡΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΙΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΩΧΙ ΑΣΠΡΟ ΠΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός από το να μην είσαι ανώνυμος, γίνεται να μην είσαι και ανορθόγραφος;

      Διαγραφή
  8. Κάνει πως ξεχνάει ο κ. Γιάννης Τούντας τί συνέβη με το αεροδρόμιο και μας κάνει μαθήματα του τί εστί αγώνας αν και ο ίδιος είναι άκαπνος!
    Δεν πήγε άδικα ο αγώνας εναντίον τού αεροδρομίου και εξαιτίας αυτού του αγώνα δόθηκαν αποζημιώσεις αξιοπρεπείς και μάλιστα στο άψε-σβήσε χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες, πράγμα πρωτοφανές στα χρονικά των απαλλοτριώσεων και το οποίο ουδέποτε επαναλήφθηκε!
    Και θα είχαμε κερδίσει τον αγώνα κατά της εγκατάστασης του αεροδρομίου αν αυτός ο αγώνας δεν είχε "ΠΡΟΔΟΘΕΙ" ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ,από αυτούς που έσπευσαν (εν μέσω των κινητοποιήσεων και των φυλακίσεων) να εισπράξουν τις αποζημιώσεις!
    Δεν πάνε χαμένοι οι αγώνες κύριε και αφήστε την καραμέλα περί ματαίων αγώνων χάριν της μοιρολατρίας και της υποταγής και σταματείστε να αποκαλείτε το σκύψιμο, διαπραγμάτευση!
    Όσο για την ιστορία του τόπου μας, την ξέρουμε καλύτερα από σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα σχέδια για την κατασκευή του αεροδρομίου υπήρχαν απο το 1975 αλλά η κατασκευή ξεκίνησε το 1996 δηλαδή 20 χρόνια μετά. Οι λόγοι διάφοροι ενας απο αυτούς και οτι η πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το ακύρωσε, για να το τελειώσουν στο πι και φι ήξεραν να δώσουν αμέσως και όλες τις αποζημιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τί θράσος, να αποκαλεί (ένας δημοτικός σύμβουλος, παρακαλώ), τους αγώνες των πολιτών, ξεροκεφαλιές, στρουθοκαμηλισμό και πολιτικές φανφάρες! Τί θράσος! Το σκύψιμο και η ασχετοσύνη δεν έχει όρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. επωνυμε Γιαννη
    ειμαι ανωνυμος αλλα εχω αξιοπρεπεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ολο το κολπο ητανε να αρπαξουν τα λεφτα ΚΕΛ δεν θα γινει ποτε αλλα ηθελε να το αρπαξει η ΕΥΔΑΠ με τους δημαρχους με το αζημιωτο γιατι εκεινο ολο θα το παρει η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ σχεδια μελλοντος οταν ερθουν αν ερθουν ξανα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ στην Ελλαδα.Τοσο γρηγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. θα γινει Αντιδημαρχος?εαν οχι θα γελασουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το θεμα ειναι πρεπη να γινει? η αν γινη τοτε πιως ειδε τον θεο και δεν φοβηθικε? με τον δεοντα σεβασμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πες τε μου τον παγγο του.? Οπως, ποιοι θα μπορουσαν? Και κατα την γνωμη σας ,σε ποιες θεσεις ο καθενας θα μπορουσε τουλαχιστον στοιχιοδως να τα καταφερει για το κοινο κερδος-καλο ,φυσικα...!!! Δεν ειναι κακο καμια τετοια συμβολη, ισα-ισα προσφοραιδιαιτερη ειναι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. δυστυχως δεν υπαρχει παγγος, οι Δημοτικοι συμβουλοι ειναι τα ιδια ατομα συνεχως μονο οι Δημαρχοι αλλαζουν οι οποιοι ειναι δεσμιοι και αβουλοι στην καλυτερη περιπτωση,και το μονο εργο που παραγουν ειναι πανηγυρια και το πως οταν φυγουν να ειναι ευκαταστατοι.λοιπον η μεγαλη ευθυνη ειναι και των ψηφοφορων που τους βγαζουν συνεχως

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου