Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΕΥΔΑΠ Ενίσχυσε τους Αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος

margetis_omades_spata_artemida
Κατόπιν ενεργειών, του κ. Λουκά Μαργέτη, Συντονιστής της Ομάδας Μελών ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής, η ΕΥΔΑΠ, ενίσχυσε με το ποσόν των 3.000 Ευρώ ανά ομάδα, τους αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου:
Εκπολιτιστικός Αθλητικός Όμιλος ΣΠΑΤΩΝ (Ε.Α.Ο.Σ.), ΑΟ Άρτεμις και τον Αήττητος Σπάτων.




Όπως τόνισαν στη στήλη εκπρόσωποι των ομάδων, αφενός μεν ευχαριστούν τον κ. Μαργέτη για την πρωτοβουλία του και αφετέρου η ενέργεια της ΕΥΔΑΠ τόνωσε τα οικονομικά τους σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, στην οποία διακυβεύεται ακόμα και η ύπαρξή τους.
Λίγα λόγια τους Συλλόγους
Ο Εκπολιτιστικός Αθλητικός Όμιλος ΣΠΑΤΩΝ (Ε.Α.Ο.Σ.) ιδρύθηκε το 1991, με σκοπό να προάγει και να προβάλλει το αθλητικό ταλέντο της νεολαίας και των κατοίκων της περιοχής.
Βασική επιδίωξη του συλλόγου είναι η σωστή και υγιής διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, μακριά από τις κακές συνήθειες και τους «πειρασμούς» του σύγχρονου τρόπου ζωής. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται με κατάλληλο σχεδιασμό και οργάνωση, προερχόμενη απ’ την πολύχρονη πείρα μας και την συνεχή διαδικασία ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας των προπονητικών και πολιτιστικών μας προγραμμάτων.
Ο σύλλογος είναι αναγνωρισμένο σωματείο από την Ομοσπονδία και συμμετέχει επί 25 συνεχή έτη στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΑΑΑ.
Έχει έδρα το δημοτικό γήπεδο Σπάτων και καλύπτει γεωγραφικά το Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, αλλά και άλλες όμορες περιοχές.
Επικρατούσα κατάσταση
Σήμερα ο Σύλλογος έχει δυναμικό περί τους 150 αθλητές και αθλήτριες, ήτοι: πέντε αγωνιστικά τμήματα: Ανδρών, Γυναικών, Κορασίδων, Παγκορασιδων-2 και Παγκορασίδων-3 και τρία μη αγωνιστικά: Mini1, Mini, Παμπαίδων και ενηλίκων.
ΑΟ Άρτεμις, ιδρύθηκε το 1960 από μια παρέα φίλων, κατοίκων Αρτέμιδος.
Έκτοτε συνεχίζει την αθλητική δραστηριότητα του, καλύπτοντας τις ανάγκες από προσφορές φίλων και φιλάθλων της περιοχής. Ο σημερινός πρόεδρος του Συλλόγου είναι ο πρώην αντιδήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος κ. Χρήστος Σερέτης
Αήττητος Σπάτων
Ο Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Αήττητος Σπάτων είναι αθλητικό σωματείο, με έδρα τα Σπάτα.
Συμμετέχει στην Δεύτερη Κατηγορία του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. Το στάδιο των Σπάτων που χρησιμοποιεί ως έδρα του, έχει χωρητικότητα 2.500 θεατών.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1930 εμφανίζονται στην πόλη μας δύο (2) ποδοσφαιρικές ομάδες, με υποτυπώδη φυσικά οργάνωση, με την «Μεσογειακός» και «Αήττητος Σπάτων» και χρησιμοποιούσαν ως γήπεδο την αυλή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου όπου άρχισαν να αγωνίζονται με ομάδες των γειτονικών πόλεων.
Το γεγονός αυτό, ως πρωτόγνωρο, κέντρισε το ενδιαφέρον των κατοίκων που συνέρρεαν κατά εκατοντάδες (άνδρες, γυναίκες και παιδιά) να παρακολουθήσουν τους αγώνες.
Οι δύο ομάδες μάλιστα έπαιξαν έναν αγώνα μεταξύ τους και το αποτέλεσμα ήταν Μεσογειακός-Αήττητος Σπάτων 8-2.
Ο Μεσογειακός ήταν ισχυρότερη ομάδα, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των φιλάθλων υποστήριζε τον Αήττητο. Η ύπαρξη των δύο ομάδων στη πόλη μας, όπως ήταν φυσικό, δημιούργησε έριδες και κόντρες.
Ευτυχώς, όμως, γρήγορα οι δύο ομάδες ενώθηκαν και έφτιαξαν μια νέα με την ονομασία «Αήττητος Σπάτων». Αυτό έγινε, κατά μαρτυρία του Ευάγγελου Λουκά, το 1935-1936.

Δημήτρης Πνευματικάτος  -  www.irafina.gr

4 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ στον Λουκά
    για όλες τις προσπάθειες που κάνει και σε άλλα θέματα.π.χ κέντρο υγείας Σπάτων-ΑΤ Σπατων κ.α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΔΑΠ! Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΛΟΥΚΑ ΕΣΥ ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ?Ο ΜΗΤΣΟΠΟΥΘΕΝΑ ΠΗΡΕ 100.000€ ΜΠΝΟΥΣ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ,ΤΟ ΓΙΑΤΡΟΥΔΑΚΙ 50.000€,Ο ΛΑΣΤΙΧΑΣ 22.000€ ΚΑΙ Η ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΒΑΤΡΑΧΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟ 5000€ ΦΑΝΕΡΑ Κ 15000€ ΑΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΛ.ΜΗΠΩΣ ΛΟΥΚΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΛΑΓΟΣ ΜΛΚΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΑΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΛΕΖΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΦΟΝΙΑ?ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Κ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΟΟΣΟΟΟ ΔΥΣΚΟΛΑ Κ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ Η ΕΜΑΘΕΣ Κ ΕΣΥ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΙΖΕΣ ΕΣΤΩ Κ ΜΙΚΡΕΣ? ΡΕΕΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤ Ο ΜΗΤΣΟΤΙΠΟΤΑ Κ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟΥΔΑΚΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΑΤ Η ΕΥΔΑΠ ΜΕ 3000€ ΚΑΘΑΡΗΣΕ ΤΗΝ ΛΕΖΑ? 3000€ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΥΔΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΠΟΤΑΚΙ ΟΤΑΝ ΜΑΖΕΥΕΙ 3-4 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΙΠΟΤΑ.ΡΕ ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΩΤΕ ΤΡΩΤΕ Κ ΟΤΝΑ ΟΥΡΛΙΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΠΕΤΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΚΑΛΟ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΧΑΛΑΝΕ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ.ΡΕ ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΝΤΟΥΠΛΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ΑΡΓΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.ΚΑΡΚΙΝΟ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταθαρει γνωμη για τον ιδιο ανθρωπο ΄΄έ! εισαι και πολυ μαλακας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα κανανε και πηρανε τα 3000 ευρω. Τα χρειαζονταν για να μπορουν τα παιδια να αθλουνται και να μην γυριζουν τις καφετέριες. Δεν κανουν πολιτική οι ομαδες δεν παίρνουν πολιτικες αποφασεις αθλητισμο κανουν μην τις μπερδευεται με αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου