Επένδυσε περισσότερα από 250.000 ευρώ και ο Δήμος του σφραγίζει το μαγαζί. Άφησε το εξωτερικό για να έρθει με την
οικογένειά του να ζήσει στην Ελλάδα. Μαζί του έφερε και τις οικονομίες μιας ζωής να τις επενδύσει στη χώρα που γεννήθηκε. Άνοιξε επιχείρηση και έδωσε σε δεκάδες άτομα εργασία.
οικογένειά του να ζήσει στην Ελλάδα. Μαζί του έφερε και τις οικονομίες μιας ζωής να τις επενδύσει στη χώρα που γεννήθηκε. Άνοιξε επιχείρηση και έδωσε σε δεκάδες άτομα εργασία.
Κι όμως, η τοπική αυτοδιοίκηση θέλει να του σφραγίσει το μαγαζί και να στείλει στην ανεργία πάρα πολλούς ανθρώπους του μεροκάματου. Ο λόγος για την αντιδικία που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό μεταξύ του γνωστού επιχειρηματία Κωνσταντίνου Ντουμή και του Δήμου Κηφισιάς.
Ο επιχειρηματίας, ο οποίος έφερε στην Ελλάδα και στην Κύπρο τα παγκοσμίου φήμης γιαπωνέζικα καταστήματα Wagamama, βρίσκεται σε ένα διαρκή δικαστικό αγώνα με το Δήμο Κηφισιάς για ένα νέο κατάστημα που «τόλμησε» να ανοίξει στο κέντρο της πόλης.
Παρόλο που, όπως ο ίδιος υποστήριξε στο protothema.gr άνοιξε το μαγαζί τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους νόμους και έχοντας πάρει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, εν τούτοις ο Δήμος Κηφισιάς επιχειρεί να του σφραγίσει το κατάστημα υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως μια τέτοια επιχείρηση θα δημιουργούσε επιπρόσθετο κυκλοφοριακό φόρτο, αλλά και επειδή λειτουργούν ήδη τέσσερα παρόμοια καταστήματα, τη στιγμή όμως και ετοιμάζονται να ανοίξουν και άλλα παρόμοια καταστήματα στην ίδια γειτονιά.
Σύμφωνα όμως με τον επιχειρηματία κ. Ντουμή, ενώ είχε λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες και είχε ολοκληρώσει τις εργασίες του καταστήματος, επενδύοντας περισσότερα από 250.000 ευρώ, με απόφασή του ο Δήμος ανακάλεσε τη «χρήση του ακινήτου» που είχε από το 2012.
«Έκανα προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και αποφασίζει ότι χρήσεις μπορεί να εκδίδει και να ανακαλεί μόνο η Πολεοδομία και όχι ο Δήμος της Κηφισίας. Ωστόσο η Πολεοδομία μου είχε ήδη χορηγήσει την απαραίτητη χρήση επίσημα. Ετοίμασα να καταθέσω το φάκελο για την έκδοση της άδειας και ο Δήμος αρνήθηκε να τον παραλάβει και έτσι τον επιδώσαμε με δικαστικό επιμελητή. Εξασφάλισα πιστοποιητικό από την πυροσβεστική και το υγειονομικό και με την παρέλευση των 30 ημερών όπως προβλέπει ο νόμος άνοιξα αφού ο Δήμος αρνήθηκε να μου χορηγήσει βεβαίωση θεωρώντας ότι δεν έχω άδεια. Μου έστειλαν το αυτόφωρο το πρώτο Σάββατο λειτουργίας και αθωωθήκαμε χωρίς καμία αμφιβολία από τον δικαστή στο ποινικό, αφού δεν υπήρχε καμία υγειονομική παράβαση. Παρόλα αυτά ο δήμαρχος διέπραξε σφράγιση του καταστήματος. Και αναρωτιέμαι γιατί μου έδωσαν την προέγκριση; γιατί με άφησαν να επενδύσω και μετά αποφάσισαν ότι δεν θέλουν εμένα ή τα κεφάλαιά μου;» καταλήγει ο επιχειρηματίας.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Δήμος Κηφισιάς έχει εμποδίσει και άλλους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή δίνοντας εργασία σε άτομα που έχουν ανάγκη, ενώ την ίδια στιγμή δίνει άδειες, σύμφωνα και με άλλες καταγγελίες στο protothema.gr, σε επιχειρηματίες της αρεσκείας ανθρώπων του διοικητικού συμβουλίου του Δήμου.
Μάλιστα πληροφορίες ήθελαν το γιο πρώην υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης να θέλει να ανοίξει κατάστημα, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει αφού η δημοτική αρχή του έβαζε συνεχώς εμπόδια.
Το protothema.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά και με τον δήμαρχο κ. Γιώργο Θωμάκο αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου