Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

«Βλέπουν» χρεωκοπία περίπου οι μισοί Έλληνες

«Βλέπουν» χρεωκοπία περίπου οι μισοί Έλληνες
Παραμένει σε διψήφια ποσοστά η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, όπως δείχνουν τα ευρήματα της
μεγάλης πανελλαδικής δημοσκόπησης για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», από την εταιρία Metrisi, που διεξήχθη το διάστημα 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου.




Την ίδια ώρα, ωστόσο, περίπου οι μισοί Έλληνες «βλέπουν» ενδεχόμενο χρεωκοπίας το επόμενο διάστημα, έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και σχεδόν 6 στους 10 στάση πληρωμών. Οι Έλληνες πιστεύουν πάντως πως δεν είναι βούληση των Ευρωπαίων εταίρων το Grexit, σε ποσοστό 65,%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Έλληνες επιλέγουν ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 35,2%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 23,6% των προτιμήσεων. Η διαφορά μεταξύ των κομμάτων ανέρχεται στις 12,6 ποσοστιαίες μονάδες. Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, με ποσοστό 5,4%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 4,8%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό κάτω του ορίου του 3%, και συγκεκριμένα 2,9%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος και η απάντηση «άλλο», συγκεντρώνουν ποσοστά 12,7% και 4,9% αντίστοιχα.

Τέλος, στην ερώτηση για το αν συμφωνούν με την ασκούμενη πολιτική στη διαπραγμάτευση, οι Έλληνες σε ποσοστό 46,8% απαντούν πως ναι, συμφωνούν, αν και διαφωνούν με το ενδεχόμενο «σκλήρυνσης» της ελληνικής τακτικής, ενώ διαφωνούν και με το ενδεχόμενο εκλογών στο άμεσο μέλλον και εφόσον η διαπραγμάτευση αποτύχει, σε ποσοστό 57,4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου