Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Κυριάκος Μητσοτάκης: περιγράφει «μια Κυβέρνηση σκορποχώρι, παιδική χαρά»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα,
Τετάρτη 15 Απριλίου, συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99.5», στην εκπομπή «Τι τρέχει;» των δημοσιογράφων, Άρη Ραβανού και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:
  • Έχουμε μια Κυβέρνηση σκορποχώρι, παιδική χαρά, τραγικά απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών πολλές εκ ων οποίων τις προκάλεσε η ίδια με τη συμπεριφορά της.
  • Το επιχείρημα της Κυβέρνησης ότι δήθεν οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα αυξήθηκαν, όταν ο πόλεμος στη Συρία μαίνεται εδώ και 4 χρόνια και η γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή δεν ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου, δεν ευσταθεί.
  • Αυτό το οποίο άλλαξε είναι ότι η Κυβέρνηση σηματοδότησε με όλους τους τρόπους ότι είμαστε μια χώρα στην οποία οι παράνομοι μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι. Αυτό το άκουσαν όλα τα κυκλώματα δουλεμπορίας με αποτέλεσμα να διοχετεύουν αυτές τις ταλαίπωρες ψυχές μέσω της Ελλάδας.
  • Αν συγκρίνουμε τη σημερινή κατάσταση με αυτή που επικρατούσε πριν από κάποιους μήνες η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα. Αυτό είναι κάτι που το βιώνουν και οι κάτοικοι των νησιών, οι οποίοι δυστυχώς «υποδέχονται» το πρόβλημα, αλλά και οι κάτοικοι και οι έμποροι στο κέντρο της Αθήνας.
  • Δεν έχουμε καμία αξιοπιστία σήμερα στην Ευρώπη για ζητήματα μετανάστευσης και την ευθύνη την έχει η Κυβέρνηση.
  • Η Κυβέρνηση, φαίνεται να έχει ταχθεί στην υπηρεσία των λαθρομεταναστών, των αντιεξουσιαστών, των κουκουλοφόρων, των «αγωνιστών» που κάνουν απεργία πείνας στις φυλακές, των τρομοκρατών, των συγγενών τους, λες και βασικός σκοπός αυτής της διακυβέρνησης είναι να κάνει τη ζωή σε όλους αυτούς ευκολότερη.
  • Έχω μπροστά μου μία από τις ανακοινώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, με τα έξι βασικά αιτήματα των απεργών πείνας. Θέλετε να δούμε ποια είναι; Να δούμε πόσα από αυτά έχει ικανοποιήσει η Κυβέρνηση;
  • Το πρώτο είναι η κατάργηση των άρθρων του Ποινικού Κώδικα που αφορούν στην τρομοκρατία. Ευτυχώς, αυτό δεν το έχει καταργήσει ακόμα η Κυβέρνηση. Το δεύτερο η κατάργηση του νόμου για εγκλήματα που τελούνται από άτομα με καλυμμένα ή αλλοιωμένα χαρακτηριστικά. Έχει κατατεθεί τροπολογία από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Το τρίτο, η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Είναι στο πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου που συζητούμε αύριο στην Ολομέλεια. Το τέταρτο, η «απελευθέρωση του συντρόφου Σάββα Ξηρού». Θα απελευθερωθεί ο Σάββας Ξηρός, πέντε φορές καταδικασθείς σε ισόβια, όταν ψηφιστεί ο νόμος.
  • Το πέμπτο, η κατάργηση της υποχρεωτικής λήψης DNA ως αποδεικτικού στοιχείου. Αποτελεί και αυτό αντικείμενο τροπολογίας που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το έκτο, η απελευθέρωση συγγενών των Πυρήνων της Φωτιάς. Αποτελεί αντικείμενο υπουργικής τροπολογίας, που κατατέθηκε από τον υπουργό. Τα σχόλια δικά σας…
  • Η Κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται. Παίζεται ένα θέατρο εσωτερικών εντυπώσεων με άλλα να λέγονται εντός και άλλα εκτός Ελλάδας.
  • Όλη η εικόνα και πληροφόρηση που έχουμε από το εξωτερικό παρουσιάζει μια Κυβέρνηση που αδυνατεί παντελώς να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων ώστε να κλείσει η διαπραγμάτευση. Και το ερώτημα το οποίο θέτω είναι: δεν μπορεί ή δεν θέλει;
  • Ο Πρωθυπουργός μου δίνει την εντύπωση ενός άβουλου ανθρώπου, ο οποίος προσπαθεί να διαχειριστεί με τρόπο αντιφατικό καμιά φορά τις διάφορες συνιστώσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου