Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Το Νοικοκύρεμα άρχισε στον Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος με Ονοματεπώνυμα!

Το νυκοκύρεμα άρχισε στον Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος με Ονοματεπώνυμα!
Πρώτη δημοσίευση: 20/12/2014, 14:15
Ο Δήμαρχος μέσα στην αγωνία του να επίδειξη έργο, έφτασε να κάνει ακόμη και αυτό.
Εξέθεσε δημοσίως τους δημότες του που τακτοποίησαν τις οφειλές τους προς το δήμο. Μια πράξη χωρίς καμία λογική που μόνο αναστάτωση έφερε στην τοπική κοινωνία για ευτελή
ποσά της τάξεως των 5-6 ευρώ. Αυτό ήταν άτοπο και θέλει λίγο προσοχή δήμαρχε.
Βέβαια πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι αξιέπαινο το γεγονός ότι ο Δήμος άρχισε, επιτέλους,  να εισπράττει από τους οφειλές τα ποσά που όφειλαν, είτε μετρητά είτε με διακανονισμό. Αυτό είναι πάρα πολύ καλό για τα οικονομικά του Δήμου.

Δημοσιεύθηκε σχετική απόφαση στην Διαύγεια (ΑΔΑ: 6ΠΨΑΩ1Χ-ΑΘΞ) ότι στις 9 Σεπτεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή για:
Το νυκοκύρεμα άρχισε στον Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος με Ονοματεπώνυμα!
«Λήψη απόφασης για την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος σύμφωνα με τον Ν.4257/2014.» Ο Δήμαρχος - Πρόεδρος εισηγούμενος το 24ο θέμα ημερήσιας διάταξης είπε τα εξής:
Σύμφωνα με το αρ.51 του Ν.4257/14 δύναται ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Δήμους να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως ακολούθως:
Α) Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί έως 31.12.2009 υπάγονται στις ρυθμίσεις των σχετικών διατάξεων του Ν.3801/2009,
Συνοπτικά, δύναται να ρυθμιστούν έως 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης 150€, και απαλλαγή 100% από πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Σε περίπτωση ολικής εξόφλησης της οφειλής δίνεται επιπλέον απαλλαγή 10% της ρυθμιζόμενης οφειλής.
Επίσης, προβλέπεται ότι οι οφειλές από τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων καθώς και πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για ειδικές περιπτώσεις υπαίθριου εμπορίου όπως αυτές αναφέρονται στο άρθρο 5 του Ν.2323/95, δύναται να ρυθμιστούν σε 24 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 100% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και με επιπλέον έκπτωση 70% της ρυθμιζόμενης οφειλής.
Β) Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί από 1.1.2010 έως και την 30.10.2014, δύναται να ρυθμίζονται ως ακολούθως.: (Βλέπε Πίνακα εδώ
Εξαιρούνται και δεν υπάγονται στην ρύθμιση :
Α) οφειλές από κάθε είδους πρόστιμα αυθαιρέτων κατασκευών,
Β) οφειλές υπαγόμενες σε καθεστώς ειδικότερων ευνοϊκότερων προβλέψεων περί καταβολής σε δόσεις.
Σε κάθε περίπτωση η εν λόγω εξαίρεση δεν ισχύει στην εφάπαξ εξόφληση, με απαλλαγή 100% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Σύμφωνα με την παρ. 3 του αρ.51 του Ν. 4257/14 ορίζεται ότι «Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται στον οικείο Δήμο, το αργότερο εντός 4 μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση το αίτημα εξετάζεται από την οικονομική επιτροπή του Δήμου η οποία αποφαίνεται μετά από σχετική εισήγηση του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου. Η εξόφληση ή η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός τριών ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση και σε περίπτωση μη καταβολής τους η αίτηση θεωρείται ως μη υποβληθείσα, μη επιτρεπόμενης της υποβολής νέας αίτησης.
Μετά τα ανωτέρω σας υποβάλλουμε τις αιτήσεις οφειλετών μας προκειμένου να υπαχθούν στην ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους ως εξής : (Βλέπε Πίνακα εδώ


Η δημοσίευση αυτού του πίνακα με τα ονοματεπώνυμα των οφειλετών είναι εντελώς παράνομη. Γίνεται εγκληματική όταν σε αυτό τον πίνακα παραλείπεται το πατρώνυμο. Αυτό και μόνο, δημιούργησε πρόβλημα στην εικόνα ανθρώπων που δεν όφειλαν ποτέ στον δήμο, αλλά χωρίς το πατρώνυμο δεν ήταν ξεκάθαρο αυτό.  Αυτός ο κατάλογος έπρεπε να δημοσιευθεί μόνο με τους κωδικούς των οφειλετών χωρίς να αναγράφεται το όνομά τους. 
Δυστυχώς αυτό εξευτέλισε την τοπική κοινωνία. Άνθρωποι διασύρθηκαν χωρίς λόγο. Οικογένειες αναστατώθηκαν γιατί ο οφειλέτης είχε κρύψει ότι όφειλε. Και φαντάζεστε τι άλλο προκάλεσε.
Το παρόν μπλογκ κατηγορείται για το γεγονός ότι επιτρέπει τα σχόλια και δεν κάνει λογοκρισία και αφήνει να διασύρονται άτομα, παρόλο που τις περισσότερες φορές οι σχολιαστές δεν χρησιμοποιούν ονόματα. Μετά από αυτή την πράξη της δημοτικής αρχής καμία κατηγορία δεν ευσταθεί πλέον.
Με την δημοσιοποίηση αυτού του ονομαστικού καταλόγου ο Δήμαρχος διαπόμπευσε όλους τους δημότες και μας κατέδειξε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μπορεί να δημοσιεύεται οτιδήποτε ελεύθερα.

21 σχόλια:

  1. Φτωχομπινε καραφλα ΜΟΥΓΚ ΙΛ ΜΑΡΚ ,μηπως πρεπει να παρεις την χορευτρια σου και να χαθεις καπου στον Αμαζονιο ΓΕΛΟΙΕ.Τι σου ετοιμαζουν τωρα?Θα σου Παρουμε οτι εχεις και δεν εχεις Ανεπαρκη,Ανικανε,Καραφλα,τα ΔΙΑΒΑΤΑ σε περιμενουν,πια με σιγουρια.ΚΟΥΦΑΛΑ ΜΟΥΓΓΕ εκανες την ΜΑΚΑΚΙΑ της Μιζερης ανυπαρκτης ζωη σου.

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΜΗΝΥΣΗ ΑΓΩΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΙΑΒΕΡΗΣ του ΨευτηΜαρκο20 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:02 μ.μ.

    ΨΕΥΤΟΜΑΡΚΟΥ τελειωσες εδω.Παντα ησουν βλακας,τωρα εγινες Βλαχοδημαρχος και δεν προσεχεις κιολας.Ελα οι Αγωγες Μηνυσεις να πεσουν στην Καραφλα του Ανικανου,να γελασουμε ΠΟΛΥ.Μακακα εβαλες την συνεραιρο σου την Καμπουρα Βατραχινα να κυνηγησει Νομικα την κυρια που εκανε το Ρεπορταζ,μηπως και το Βουλωσουμε,εφαγες τα Βοθρολυμματα και ερχεσαι εσυ τωρα να κανεις την Απολυτη Εγκληματικη πραξη,να Διαπομπευσης εναν ολοκληρο ΔΗΜΟ με ονοματεπωνυμο,και με την υπογραφη σου Διαταγη απο κατω.Ξερεις ΜΑΚΑΚΟ τι ποινη θα αρπαξεις το λιγοτερο με τον καλυτερο Δικηγορο? 12-18 ετη Καθειρξη και ΜΑΚΑΚΟ θα φροντισουμε να μην εχει Ανασταλτατικο αποτελεσμα η ΕΦΕΣΗ σου,γιατι εχεις και αλλα που ερχονται ΜΑΚΑΚΟ.Εδω ΜΑΚΑΚΟ τελειωσαν ΟΛΑ για εσενα.ΚΑΛΗ ΦΥΛΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα σοβαρα πραγματα ειναι αυτα? ΝΡΟΠΗ οι δημοτες εκαναν αιτηση να πληρωσουν η να ρυθμισουν τα χρεη τους και εσεις τους βγαλατε στη φορα? Αυτοι που δεν πληρωνου κανεις δεν τους ξερει.Καλα ρε κουκουτσι μυαλο εχετε.ΚΡΙΜΑ

      Διαγραφή
  3. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ.ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.

    Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ SITE της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα!

    WWW.dpa.gr

    Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα!

    Η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Ο νόμος παρέχει ορισμένα δικαιώματα στα φυσικά πρόσωπα (τα υποκείμενα των δεδομένων) και θέτει συγκεκριμένες υποχρεώσεις σε όσους τηρούν και επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα (τους υπευθύνους επεξεργασίας).
    Στη σελίδα μας μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το θεσμικό πλαίσιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, καθώς επίσης και σχετικές αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις, ετήσιες εκθέσεις πεπραγμένων και δελτία Τύπου της Αρχής.
    Μπορείτε να εγγραφείτε στο site μας και να κάνετε χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Αρχής για πολίτες και για υπεύθυνους επεξεργασίας (ηλεκτρονική υποβολή ερωτημάτων, καταγγελιών και γνωστοποιήσεων, εγγραφή στη λίστα του άρθρου 13, λήψη της λίστας άρθρου 13).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1.14 ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΩ ? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ! ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΤΑΙ? ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα Πατρωντμα επιτηδες δεν τα εβαλε ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ.Αυτος ο Ανικανος και Ανεπαρκης δεν ειναι ενας Σχολιαστης ειναι ο ο μη ΔΗΜΑΡΧΟΣ δικη του Μ@ΛΚ!@ και θα την πληρωσει σιγουρα απο τον ΦΛΕΒΑΡΗ ο ΨΕΥΤΟΜΑΡΚΟΥ δεν θα ειναι ενεργος ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΣ για αρκετους μηνες.Τι το ηθελε το δημαρχιλικι ο βλακας,ο τεμπελης ΦΑΣΙΣΤΑΣ,θα χασει και το μηνιατικο ο λιγουρης.ΩΠΟ ΠΟ ΠΟ ΠΟ τι ΤΣΙΜΠΟΥΚ@ ειναι αυτο που εφαγες ΜΟΥΓΚΕ?Θα πηγαινεις εκτοε απο Καμπουρης με χωμενο το κεφαλι στους ωμους,και σαν σπασμενη καρεκλα.Θα σε ξεσκισουν ΟΛΟΙ ακομα και οι φιλοι σου οι πεινασμενοι ΛΥΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΨΕΥΤΟΜΑΡΚΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΛΚΣ ΚΑΙ ΑΡΠΑΧΤΕΣ? ΠΟΣΑ ΑΡΠΑΞΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΡΟΥ? ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΦΗΣΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ 420ΧΙΛ.ΕΥΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ ΣΟΥ,ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΙΓΟΥΡΗ ΕΙΣΑΙ ΤΑΜΠΑΚΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ένα ατόπημα μετά το άλλο, και τα εγκλήματα συσσωρευτικά δεν προλαβαίνει να κάνει Λαμογιές ο Δημητράκης. Αγνοεί επιδεικτικά τα τοπικά συμβούλια, αναρτά στο διαδίκτυο τα ονοματεπώνυμά δημοτών, και την μεγάλη λαμόγια του τυρι 420.000 € την πέρνα στο δημοτικό συμβούλιο σαν απλή λογιστική διόρθωση. Του εύχομαι πολλά πολλά χρόνια στην φυλακή, για να μπορέσει επιτέλους να έχει και ένα πτυχίο, με κόπο και ταλαιπωρία όπως το αποκτήσαμε κάποιοι από εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιο μεγάλο λαμόγιο ακόμα και από το τυράκι αποδεικνύεται το Δημητράκη εκτός από βλάκας που είναι. Διαπόμπευσ όλους τους δημότες, και χάρισε 420.000 € στον σύμβουλο της παράταξης του, που αντί να είναι καταναγκασμένος είναι μεγάλο στέλεχος στην παράταξη του Δημητράκη. Έρχονται δυσάρεστες εξελίξεις και εκπλήξεις για το Δημητράκη.
    Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΨΩΝΙΟ 5ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΟΛΑΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΦΛΑ ΜΕ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ,ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΡΠΑΞΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΧΟΝΤΡΟΜΛΚΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΖΕ ΓΙΑ ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Την μαντρα θα την βρει τα @ρχιδι@ δεν εχει ουτε τα δυο,που χρειαζεται για την μπουζου.Να ετοιμασει τα πραγματακια του τα ΔΙΑΒΑΤΑ ειναι μακρια και φυσσα ο ΒΑΡΔΑΡΗΣ,δεν θα τον ακουει κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και δυστυχώς o δήμαρχος θα τιμωρηθεί για αυτή την πράξη. Τώρα τι συμφέροντα έχετε σχολιαστές είναι αδιάφορο. Όλοι έπρεπε να συμφωνήσετε στη δίωξη του δήμαρχου που έβγαλε ονοματεπώνυμα στο διαδίκτυο.Αυτό είναι μέγα έγκλημα και θα το καταλάβετε από την ποινή που θα επιβληθεί στο δημάρχο. Όποιος δεν καταλαβαίνει γιατί είναι τόσο βαρύ αυτό το έγκλημα κινδυνεύει κι ο ίδιος που απλά διαβάζει στο διαδίκτυο, γιατί έχει άγνοια κινδύνου. Η δίωξη ηλεκτρονικό εγκλήματος κάνει συνέχεια σεμινάρια και ανακοινώσεις δεν τα διαβάζει κανείς. Ακόμα και για το φονιά η ΕΛ.ΑΣ έπρεπε να πάρει ειδική αδειά από τον εισαγγελέα για να δημοσιοποιήσει το όνομα του και τη φωτογραφία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΙΣΤΕΥΩ οτι ο δημαρχος δεν καταλαβαινει τιποτα δεν υπολογιζειτιποτα,Εδω βριζει τους συμβουλους τους ξευτελιζει και δεν δινει σημασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο βλαχοδήμαρχος καταλαβαίνει καλά και μάλιστα πολύ καλύτερα από όλους. Ο βλαχοδήμαρχος από υποψήφιος άνεργος εξελέγη με τις ψήφους της Ραυτόπουλου δήμαρχος για πέντε χρόνια δεν μπορεί να κουνησεί από την καρέκλα του δημάρχου κάνεις και τίποτα. Ακόμα και η δικαιοσύνη για να τον στριμώξει κανονικά θα χρειαστεί 15-20 χρόνια. Όλοι είσαστε κορόιδά και σας έπιασε κορόιδα ο Δημήτρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όλα αυτά τα κακόβουλα σχόλια εναντίον του δημάρχου, να ξέρετε ότι του κάνουν καλό και τον ανεβάζουν στα μάτια του κόσμου. Επίσης θα πρέπει να ξέρετε ότι η κάθαρση στο δήμο θα έρθει, είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι.
    Και όσοι άφησαν την Αρτέμιδα σ' αυτό το χάλι, θα τιμωρηθούν όπως θα κρίνει ο Εισαγγελέας. Και μη νομίζουν ότι θα γλιτώσουν μερικοί από δαύτους επειδή δεν υπέγραφαν έγγραφα, κι έβαζαν άλλα κορόϊδα να τα υπογράφουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι θα ωφεληθουμε οι δημοτες απο πιθανη τιμωρια των Λαμογιων? Ο αγαπητος σου Βλαχοδημαρχος εταξε οτι θα αλλαξει προσωπο ο Δημος ΠΩΣ? Ο Βλαχοδημαρχος μοιραζει αδειες αβερτα,ο ιδιος ειναι επισκεπτης στον Δημο του.Ποσοι ποιοι θα πανε φυλακη δεν με αφορα αμμεσα,εγω θελω αποτελεσμα στην καθημερινοτητα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το ότι θα αλλάξει η καθημερινότητά σου, αυτό είναι σίγουρο. Προς το καλύτερο, εννοείται. Αυτό που με λυπεί όμως είναι ότι θα την απολαμβάνεις κι εσύ κι οι υπόλοιποι σαν κι εσένα, ενώ δεν την αξίζετε.
    Όσο αφορά την τιμωρία των λαμογιών, αυτή επιβάλλεται για να μπορέσουν να καταλάβουν (αν καταλάβουν) το κακό που προξένησαν στο δήμο. Όσο αφορά τους δημότες, θα νοιώσουν ηθική ικανοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πιστευω τιποτα δεν θα αλλαξει.ΗΑρτεμιδα θαμεινει στην τυχη της,απο σπαταναιο δεν περιμενω τιποτα καλο,ουτε βεβαια απο τον Τυρακη ουτε απο τον Τουντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου