Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Οι “παραλείψεις” των φετινών Oscars που συζητήθηκαν!

Οι “παραλείψεις” των φετινών Oscars που συζητήθηκαν!
Τα Oscars 2015 έχουν σημαντικές υποψηφιότητες, αλλά και σημαντικές παραλείψεις.
Ας δούμε λοιπόν τις ταινίες, τους ηθοποιούς και τους σκηνοθέτες που
αδικήθηκαν μένοντας εκτός διεκδίκησης βραβείων.
1
1. The Lego Movie
Το Lego Movie πήρε εξαιρετικές κρτικές, έκοψε πολλά εισιτήρια, αλλά τα Oscars το αγνόησαν πλήρως και δεν του έδωσαν καν υποψηφιότητα για την καλύτερη Animation ταινία.

2
2. Jennifer Aniston
Η “απουσία” της Jennifer Aniston από τις υποψηφιότητες για το Όσκαρ α` γυναικείου ρόλου, συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη απόφαση της Ακαδημίας φέτος. Η ερμηνεία της στο Cake ήταν εξαιρετική και πολλοί εκτιμούν πως… πλήρωσε το όχι και τόσο σοβαρό παρελθόν της.

3
3. The Hobbit
Κι όμως, η τρίτη ταινία Hobbit δεν πήρε υποψηφιότητα για Σπέσιαλ Ειδικά Εφέ. Απίστευτο κι όμως αληθινό.

4
4. Selma
Το… παράλογο της απόφασης για το Selma είναι πως πήρε υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και δεν είναι υποψήφιο σε καμία άλλη κατηγορία. Όπως και να το κανουμε είναι περίεργο.

6
5. Jessica Chastain
Φέτος, ήταν η χρονιά της. Έκανε μεγάλες ερμηνείες και τελικά δεν πήρε καμία υποψηφιότητα. Καταλαβαίνουμε πως η Meryl Streep δεν λείπει ποτέ από τα Oscars, αλλά η Jessica Chastain μάλλον άξιζε περισσότερο μία υποψηφιότητα για το β` Γυναικείο.

7
6. Gone Girl
Ok, η ταινία δεν ήταν… σούπερ, αλλά μία υποψηφιότητα για Διασκευασμένο Σενάριο την άξιζε.

NC_03214_rgb.JPG
7. Jake Gylenhaal
H ερμηνεία του στο Nightcrawler ήταν εξαιρετική, ωστόσο, δεν πήρε υποψηφιότητα για α` Ανδρικό. Η… ιστορία θα κρίνει την Ακαδημία.

10
8. Τilda Swinton
Ένα ακόμη… θύμα της Μeryl Streep είναι η Tilda Swinton. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η ηθοποιός μένει εκτός υποψηφιοτήτων.

11
9. Snowpiercer
Θεωρείται το καλύτερο sci-fi μετά το Matrix, αλλά αγνοήθηκε πλήρως. Όπως και να `χει, δείτε το!

12
10. Amy Adams
Μία ακόμη καλή ερμηνεία που δεν βρήκε ανταπόκριση. Ίσως βέβαια να μην την βοήθησε ιδιαίτερα και η ταινία, που δεν εκτιμήθηκε πολύ από κοινό και κριτικούς.

INTERSTELLAR
11. Interstellar
Για το τέλος αφήσαμε το επικό δημιούργημα του Christopher Nolan. Στα Oscars δεν πήρε ούτε μία υποψηφιότητα στις “μεγάλες” κατηγορίες και αυτό σχολιάστηκε έντονα.

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου