Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Κοτόπουλο με μουστάρδα, πράσα και λιαστές ντομάτες στο χαρτί

Ένα πιάτο με ιδιαίτερη νοστιμιά με κοτόπουλο που πρώτα μαρινάρεται σε ένα ωραίο μίγμα με βάση το μέλι και τη μουστάρδα και
στη συνέχεια «πακετάρεται» σε λαδόκολλα και ψήνεται στο φούρνο. Σερβίρεται ιδανικά με ρύζι μπασμάτι ή πλιγούρι ή σαλάτα με κινόα.

Υλικά


  • 700γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • ½ φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι μουστάρδα, απαλή
  • λίγο μπούκοβο γλυκό (ή γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη)
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 4 πράσα μεγάλα (μόνο το λευκό μέρος), καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ.
  • 1 φλιτζάνι ντομάτες λιαστές, σε μέτρια κομμάτια
  • 4 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο
  • 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 λεμόνι ακέρωτο, σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • ½ φλιτζάνι (100 ml) βαλσαμικό ξίδι λευκό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

kotopoulo moustarda nik6

Βήμα 1

Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου. Τα κόβετε σε λεπτά μπαστουνάκια, πάχους 1 εκ., τα ρίχνετε σε ένα πολύ μεγάλο μπολ (ή σε μια λεκανίτσα) και προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το γλυκό μπούκοβο (ή την πάπρικα), το μέλι, τα κομμένα πράσα, τις λιαστές ντομάτες, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, το βάζετε στο ψυγείο και αφήνετε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 30 λεπτά.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κόβετε 4 μεγάλα και τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας των 40 εκ., και με ένα πινέλο τα αλείφετε με λίγο χτυπημένο αβγό.

Βήμα 3

Βγάζετε το μπολ με το κοτόπουλο από το ψυγείο, προσθέτετε τις φέτες λεμονιού και το βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύετε και πάλι. Μοιράζετε το μίγμα στο κέντρο κάθε λαδόκολας, φροντίζοντας να μοιράσετε ισόποσα τα πράσα, τα κλωναράκια δεντρολίβανο, τις λιαστές ντομάτες και τις φέτες λεμονιού και να στραγγίξετε κάθε δόση από τα πολλά υγρά, αφήνοντας μια μικρή ποσότητα (1-2 κουτ. σούπας). Ενώνετε τις άκρες κάθε λαδόκολλας και στερεώνετε με σπάγκο ψησίματος δημιουργώντας 4 πουγκιά.

Βήμα 4

Βάζετε τα πουγκιά σε ένα μεγάλο ταψί ή σε μια λαμαρίνα του φούρνου και ψήνετε για 30 λεπτά ή μέχρι τα πουγκιά να φουσκώσουν (καθώς είναι σφραγισμένα με το αβγό, θα φουσκώσουν από τον εγκλωβισμένο ατμό στο εσωτερικό τους). Τα σερβίρετε αμέσως, ανοίγοντάς τα την ώρα του σερβιρισμάτος, μέσα στα πιάτα.


  • Μερίδες : 4
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος ψησίματος : 30m
  • Έτοιμο σε : 45m
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου