Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Βασίλης Πιστικίδης: “Διαχείριση μιζέριας”

Βασίλης Πιστικίδης: “Διαχείριση μιζέριας” ο προϋπολογισμός 2015 για τα αθλητικά σωματεία, 50.000 ευρώ συνολικά.
ο προϋπολογισμός 2015 για τα αθλητικά σωματεία, 50.000 ευρώ συνολικά.
Το Λύκειο Ελληνίδων με έναν αιώνα παρουσίας, έχει στον δήμο Ρ-Π “χορηγό” τον ΔΟΠΑΠ...
δηλαδή ένας ανεξάρτητος παραδοσιακός φορέας πολιτισμού, ο οποίος έχει ιστορία 100 ετών έχει υπαχθεί άτυπα σε ένα νεοσύστατο συγκριτικά Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου ΔΟΠΑΠ όσον αφορά την οικονομική του στήριξη!!!
Με παρρησία ωστόσο, και χωρίς να μασήσει τα λόγια του, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, κος Βασίλης Πιστικίδης, έθεσε “τον δάκτυλον επί των τύπων των ήλων” παραδεχόμενος την έλλειψη γενναίων πόρων για την επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων, ανάγοντάς την στην γενικότερη οικονομική δυσπραγία.

Ουσιαστικές και επί της αρχής οι αντιρρήσεις των Φαφούτη, Κατσούδα -για τα πολιτιστικά σωματεία που λαμβάνουν ψίχουλα- και Βασιλόπουλου, o οποίος το πήγε μέχρι τέλους καταψηφίζοντας διότι θεώρησε αδιαφανή, αυθαίρετα και περιέργως επιδερμικά τα κριτήρια υπολογισμού του κονδυλίου που θα λάβει κάθε αθλητικό σωματείο, παρά τις εξηγήσεις και επεξηγήσεις του κου Μπουρνούς και τις εκκλήσεις του κου Παλπατζή να ψηφισθεί ομόφωνα το θέμα.




Η κα Κατσούδα διερωτήθηκε για την όχι γενναία επιχορήγηση του Λυκείου Ελληνίδων Ραφήνας, που τόσο σπουδαίο και συνεχές πολιτιστικό έργο για την διατήρηση της παράδοσής μας παράγει, για να λάβει την απάντηση και να μάθουμε όλοι ότι το Λύκειο Ελληνίδων, με την από δεκαετίες παρουσία στα πολιτιστικά πράγματα της πατρίδος μας εν συνόλω, στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου έχει τεθεί υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΠ όσον αφορά στην οικονομική στήριξη την οποία θα λαμβάνει.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πικερμίου το άλλο πολιτιστικό σωματείο που επιδοτείται.
Η συζήτηση άναψε από την αρχή όταν ο κος Φαφούτης καυτηρίασε την αντιδεοντολογική επαναληπτική εκ μέρους του δήμου τακτική να φέρνει σοβαρά θέματα εκτός ημερησίας στο Δ.Σ. χωρίς εισήγηση, ενώ απαίτησε για λόγους σύγκρισης των ποσών, την λίστα των επιχορηγήσεων του 2013, καθώς όπως όλοι θυμούνται, οι επιχορηγήσεις για το 2014 ήταν μηδαμινές, εξ αιτίας της γενικότερης κακομεταχείρισης που υπέστη ο δήμος το 2014.

Η κατανομή των κονδυλίων για το 2015 (σε παρένθεση το 2013) είναι η εξής:
  • Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας 17.500€ (15.000) 
  • ΑΠΟ Θύελλα Διασταύρωσης Ραφήνας 12.000€ (20.000)
  • Αετός Πικερμίου 3.500€ (φρέσκο σωματείο)
  • Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας 7.500€ (30.000)
  • ΔΑΣ “Αραφήν” 3.500€ (κρίθηκε μικρό το ποσό)
  • Ναυταθλητικός Σύλλογος “Αλκυών” 1.000€ (11.000)
  • Α.Ο. Καλλιτεχνούππολης 2.500€ (ο κος Φαφούτης αιτήθηκε κοπή κονδυλίου)
  • Α.Ο. Πικερμίου 2.500€ ((επίσης κοπή κονδυλίου)
Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι απουσιάζουν από την λίστα σωματεία όπως: Πρόοδος (Βουτζά), Παλαιστικός, 2 σύλλογοι τένις, διερωτώμενος γιατί αποκλείστηκαν.

Το θέμα ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος του κου Α. Βασιλόπουλου, ενώ οι Κατσούδα, Στέφου, Ξηντάρας, Φαφούτης, το ψήφισαν με βαριά καρδιά και με αστερίσκους/επιφυλάξεις επί της απόφασης.
 “Εκοψε” ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ την κατασκευή θεατρικού χώρου στον δήμο, κόστους 32.000 ευρώ. Αντ’ αυτού 18.000 ευρώ για ανακατασκευή παιδικής χαράς κολυμβητηρίου και 14.000 ευρώ για στολές Φιλαρμονικής.
Αυτά από το 4ο θέμα “Έγκριση ισολογισμού ΔΟΠΑΠ”.

Ρεπορτάζ: Καρύδη Κυριακή - www.eastrunner.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου