Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας προς ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Θα διαψευστούν όσοι νομίζουν ότι θα δραπετεύσουμε από τις δεσμεύσεις μας

Τσίπρας προς ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Σχέδιο να οδηγηθεί η κυβέρνησή μας σε φθορά, ανατροπή, ή άνευ όρων παράδοση, πριν το κυβερνητικό έργο αρχίσει να αποδίδει (live)
Συνεχίζεται η συζήτηση για τη συμφωνία με τους εταίρους - Εκλογή νέου γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας το βράδυ της Κυριακής.
Στο εσωκομματικό ακροατήριο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρεται από το μεσημέρι του Σαββάτου η συζήτηση για τις εξελίξεις που δρομολογεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισήγησή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

Όσοι ελπίζουν πως θα δραπετεύσουμε από τις δυσκολίες και τις δεσμεύσεις μας, θα διαψευστούν, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε πως μπορεί να είμαστε το νέο, αλλά δεν είμαστε χθεσινοί, ενώ επέστησε την προσοχή στην επίδραση που έχουν όσα λέγονται, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια νέα ευθύνη.




«Κάθε απόφασή μας, κάθε διαπίστωση στα ντοκουμέντα μας, κάθε τακτική μας κίνηση, κάθε δημόσια τοποθέτησή μας, έχει επίδραση όχι μόνο στο σήμερα και στο αύριο της Αριστεράς, ή των κινημάτων προόδου, αλλά στο σήμερα και στο αύριο της Ελλάδας και του λαού της. Πρόκειται για μια νέα ευθύνη. Σε μια εντελώς νέα κατάσταση. Και είμαι βέβαιος ότι είμαστε σε θέση να κρατήσουμε στους ώμους μας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργού


Η συζήτηση αναμένεται να κινηθεί σε τόνους ανάλογους με εκείνους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και πιθανώς να διανθιστεί από εντονότερες φωνές αμφισβήτησης δεδομένου ότι στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις του κόμματος.

Πάντως, αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι και η εκλογή νέου γραμματέα της ΚΕ (σύμφωνα με πληροφορίες τον Δ. Βίτσα αναμένεται να διαδεχθεί ο Τ. Κορωνάκης), καθώς και νέα Πολιτική Γραμματεία, αποτελούμενη μόλις από 11 μέλη.

Οπως εκτιμούν πολλά κομματικά στελέχη και βουλευτές, είναι εξαιρετικά πιθανό, εκ μέρους της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρηθεί μία υποβάθμιση του ρόλου των κομματικών οργάνων, δια της αποσύνδεσής τους από την κυβέρνηση. 
www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου