Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Διευκόλυνση στην πρόσβαση των ασθενών με σπάνιες παθήσεις στη θεραπεία τους

Το υπουργείο Υγείας δεν σκοπεύει να ασκήσει πολιτική με βάση τους αριθμούς, αλλά με πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση της υγείας κάθε Έλληνα πολίτη, αναφέρει στο μήνυμά
του, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.


Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με σπάνιες παθήσεις είναι η έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση, αναφέρει ο κ. Ξανθός, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό οι γιατροί της χώρας να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν ώστε να εντοπίζουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη σπάνια πάθηση και να την αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά. Παράλληλα, πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, στόχος του υπουργείου είναι η εφαρμογή μιας ορθής πολιτικής σε ό,τι αφορά τα «ορφανά φάρμακα», ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία τους χωρίς προβλήματα.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων διαρκεί 24 ώρες. Εμείς, όμως, θα είμαστε στο πλευρό των πασχόντων 365 μέρες τον χρόνο. Δεν υπάρχουν ασθενείς δύο ταχυτήτων. Όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως έχουν τα ίδια δικαιώματα στην ιατρική περίθαλψη, στη φαρμακευτική κάλυψη και στην ποιότητα ζωής» κατέληξε ο κ. Ξανθός.

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου