Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Έκθεση στο Μουσείο του Μπρούκλιν

H έκθεση Killer Heels εξερευνά το πιο προκλητικό αξεσουάρ μόδας. Η έκθεση εξετάζει την πλούσια και ποικίλη ιστορία του ψηλοτάκουνου παπουτσιού, από τα υψηλά chopines
πλατφόρμες του δέκατου έκτου αιώνα στην Ιταλία μέχρι τα λαμπερά στιλέτα των σημερινών επιδείξεων μόδας και κόκκινων χαλιών.

Ως δήλωση μόδας, φετίχ αντικείμενο, όργανο της εξουσίας, και η έκφραση της καλλιτεχνικής έμπνευσης τόσο για τον σχεδιαστή όσο και για τον χρήστη, κατά τη διάρκεια των αιώνων το ψηλοτάκουνο παπούτσι έχει περάσει από πολλές αλλαγές στο στυλ και το συμβολισμό. Θανατηφόρα αιχμηρά στιλέτα, αρχιτεκτονικά εμπνευσμένες σφήνες και πλατφόρμες, καθώς και μια σειρά από έντεχνα κατασκευασμένα παπούτσια που δεν υπάγονται σε κατηγορίες εκθέτονται περισσότερα από 160 ιστορικά και σύγχρονα τακούνια τιμώντας τους σχεδιαστές τους, εκτίθενται στο διάσημο Μουσείο του Μπρούκλιν που στεγάζεται στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, και από το Μουσείο παπουτσιών Bata. Οι σχεδιαστές και οι οίκοι που εκπροσωπούνται στο Killer Heels περιλαμβάνουν Manolo Blahnik, Chanel, Salvatore Ferragamo, Zaha Hadid Χ United Nude, Iris van Herpen Χ United Nude, Christian Louboutin, Alexander McQueen, André Perouzia, Prada, Elsa Schiaparelli, Noritaka Tatehana, Vivienne Westwood, και Pietro Yantorny.

www.brooklynmuseum.org





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου