Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Κωνσταντινούπολη: Άντρας απειλούσε να πυροδοτήσει βόμβα έξω από το προξενείο των ΗΠΑ!

Η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη συνέλαβε έναν άντρα έξω από το προξενείο των ΗΠΑ - Ο άντρας απειλούσε ότι έχει στην κατοχή του βόμβα που σκοπεύει να
πυροδοτήσει. Έναν άντρα, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, συνέλαβε σήμερα η αστυνομία έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη. Ο άντρας, που σύμφωνα με την αστυνομία έχει ψυχολογικά προβλήματα, προσποιήθηκε ότι κουβαλά βόμβα την οποία σκοπεύει να πυροδοτήσει.






Η αστυνομία απέκλεισε τον δρόμο έξω από το προξενείο και κατόρθωσε να συλλάβει τον ύποπτο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άντρας δεν είχε βόμβα στην κατοχή του ενώ ένας Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι το προξενείο έχει λάβει προληπτικά μέτρα ασφαλείας μετά από μια προειδοποίηση τον περασμένο Ιανουάριο.

Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή ασφαλείας από τον Ιανουάριο, όταν μια γυναίκα, βομβιστής αυτοκτονίας, ανατίναξε τον εαυτό της σε αστυνομικό τμήμα στην ιστορική συνοικία Sultanahmet, παρασύροντας στον θάνατο έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας έναν άλλον.

Τον Φεβρουάριο του 2013 ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα σκοτώνοντας τον Mustafa Akarsu, τον Τούρκο φρουρό της εισόδου. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε τότε το εκτός νόμου Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό κόμμα/ μέτωπο ((DHKP/C).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου