Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Κοτζιά με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ

Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Κοτζιά με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ
Μπορεί οι σχέσεις Αθήνας-Μόσχας να βελτιώνονται, ωστόσο, η παρουσία συμπαγούς ελληνικού πληθυσμού στην Ουκρανία,
καθώς επίσης και οι παραδοσιακοί πολυετείς δεσμοί με τη χώρα, δεν μπορούν να αφήσει αδιάφορο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις δυο πλευρές, οι οποίες βρίσκονται ουσιαστικά σε εμπόλεμη κατάσταση.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ουκρανό ομόλογό του, Πάβλο Κλίμκιν και ενημερώθηκε για την ουκρανική εκδοχή όσων συμβαίνουν στην Ανατολική Ουκρανία, το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την επίσκεψή του στη χώρα.




Όπως άλλωστε αναμενόταν, ο κ. Κοτζιάς, έθεσε με σαφήνεια το θέμα της ασφάλειας των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία, ζητώντας από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, να φροντίσει τόσο για την ασφάλειά τους, όσο και για τις γενικότερες συνθήκες ζωής τους, αφού οι περισσότεροι ζουν σε περιοχές που είτε έχουν εμπλακεί, είτε κινδυνεύουν άμεσα από τον εμφύλιο που μαίνεται σε διάφορα σημεία του ανατολικού τμήματος της χώρας.

Ο κ. Κλίμκιν διαβεβαίωσε τον έλληνα ΥΠΕΞ, ότι η ουκρανική κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των ελληνικής καταγωγής Ουκρανών πολιτών, κυρίως στη Μαριούπολη, για την οποία το τελευταίο διάστημα υπάρχει εκτεταμένη φημολογία, ότι ίσως βρεθεί στο επίκεντρο της σύγκρουσης, αφού βρίσκεται σε ένα σημείο κρίσιμο γεωγραφικά – στρατηγικά, καθότι ο έλεγχός του διευκολύνει την πρόσβαση στη χερσόνησο της Κριμαίας…

mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου