Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Παρέμβαση Στουρνάρα για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές

Παρέμβαση Στουρνάρα για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές
Σήμερα η τακτική γενική συνέλευση της ΤτΕ
Την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές ώστε να στηριχθεί η εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση
της οικονομίας αναμένεται να ζητήσει σήμερα απ' το βήμα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΤτΕ ο διοικητής Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση αλλά και τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να στηριχθεί η οικονομία και να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνει η χώρα ανταγωνιστική.

Η παρέμβαση του Στουρνάρα αναμένεται σε μία κομβικής σημασίας χρονική στιγμή, όπου η κατάσταση στις τράπεζες είναι ιδιαίτερα δύσκολη μετά και από τη μαζική φυγή καταθέσεων.

Μάλιστα υπολογίζεται ότι μόνο τον Ιανουάριο η εκροή είχε ξεπεράσει, τα 10 δισ ευρώ ενώ το Φεβρουάριο η τάση είχε επιταχυνθεί έως ότου τουλάχιστον επιτευχθεί η συμφωνία Ελλάδας – πιστωτών. Χθες ο υπ. Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης δήλωσε στο Bloomberg ότι επέστρεψαν 700 εκατ. ευρώ καταθέσεων μετά τη συμφωνία.

Ο Γ. Στουρνάρας αναμένεται να αναφερθεί στο τραπεζικό σύστημα και να διαβεβαιώσει τους καταθέτες ότι η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη και πως η ΕΚΤ παρέχει την απαραίτητη ρευστότητα για την ομαλή λειτουργία τους.


 newmoney.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου