Γλυκαίνει ο ουρανίσκος, «χορταίνει» το μάτι
Υλικά συνταγής
- 4 μπανάνες ίσιες
- 16 τρουφάκια γάλακτος
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 60 γρ. κροκάν
- 20 ml. χυμό λεμονιού
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
1. Κόβουμε τις μπανάνες στα 2 και με έναν αφαιρετή ψίχας αδειάζουμε το κέντρο τους.
2. Περνάμε την μπανάνα με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει.
3. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε την μπανάνα από το κάτω της μέρος μέχρι τη μέση.
4. Αφήνουμε σε σχάρα να στραγγίξει και πασπαλίζουμε με το κροκάν.
5. Κόβουμε τα τρουφάκια στα 4, τα βάζουμε σε ένα μπολ και στο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να μαλακώσουν (Το θέλουμε παχύρευστο και όχι υγρό).
6. Τα βάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με σγουρή μύτη και γεμίζουμε το εσωτερικό της μπανάνας. Σερβίρουμε αμέσως.

Chef ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑΣ ΠΑΡΘΕΝΗΣ
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
Υλικά συνταγής
- 4 μπανάνες ίσιες
- 16 τρουφάκια γάλακτος
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 60 γρ. κροκάν
- 20 ml. χυμό λεμονιού
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
1. Κόβουμε τις μπανάνες στα 2 και με έναν αφαιρετή ψίχας αδειάζουμε το κέντρο τους.
2. Περνάμε την μπανάνα με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει.
3. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε την μπανάνα από το κάτω της μέρος μέχρι τη μέση.
4. Αφήνουμε σε σχάρα να στραγγίξει και πασπαλίζουμε με το κροκάν.
5. Κόβουμε τα τρουφάκια στα 4, τα βάζουμε σε ένα μπολ και στο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να μαλακώσουν (Το θέλουμε παχύρευστο και όχι υγρό).
6. Τα βάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με σγουρή μύτη και γεμίζουμε το εσωτερικό της μπανάνας. Σερβίρουμε αμέσως.
Chef ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑΣ ΠΑΡΘΕΝΗΣ
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου