Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

March-pril 2014 077
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι διασχολικοί αγώνες Βόλευ-Μπάσκετ-Ποδοσφαίρου, Γυμνασίων και Λυκείων που διοργάνωσε η
Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων σε συνεργασία με τα μαθητικά συμβούλια των σχολείων του Δήμου μας. Οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στην πρόληψη ενάντια στα ναρκωτικά.
Εκατοντάδες μαθητές των σχολείων του Δήμου Σπάτων, Αρτέμιδος συμμετείχαν και χρωμάτισαν τη διοργάνωση με τον ιδιαίτερο ενθουσιασμό τους. Ο τρόπος που τα παιδιά αγκάλιασαν το τουρνουά, η μεγάλη συμμετοχή αποτελεί μια απόδειξη ότι τα παιδιά μας διψάνε για άθληση. Δυστυχώς όμως στο Δήμο μας είναι ανεπαρκείς οι υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού και ειδικά στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αρτέμιδος ανύπαρκτες. Άλλωστε η Ένωσή μας εύστοχα έχει συνδυάσει το ζήτημα της πρόληψης ενάντια στα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις με την ύπαρξη δημόσιων χώρων για να αθληθούν τα παιδιά, για να απασχοληθούν δημιουργικά στον ελεύθερο χρόνο μας.
March-pril 2014 115
Στην εκδήλωση συμμετείχαν με ενημερωτικό υλικό τομέας πρόληψη του ΚΕΘΕΑ, το τμήμα έγκαιρης παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ για εφήβους ΠΛΕΥΣΗ, το συμβουλευτικό κέντρο Ραφήνας του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ). Ιδιαίτερα πολύτιμη ήταν η βοήθεια που έδωσε στην Ένωση μας το ΕΣΥΝ για τη συνολικότερη παρέμβασή μας στο θέμα της πρόληψης ενάντια στα Ναρκωτικά.
March-pril 2014 064

Πολύτιμη ήταν επίσης η συμβολή της ΕΟΜΑΚ και του ΕΚΑΒ που κάλυψαν την διοργάνωση με πρώτες βοήθειες, γιατρούς κα πλήρως εξοπλισμένο με καρδιολογική μονάδα ασθενοφόρο.
Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την απονομή επάθλων σε όλα τα σχολεία και αναμνηστικών σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν. Στη βράβευση των αθλητών συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδος κος Χ. Μάρκου, ο Αντιδήμαρχος κος Π. Πουλάκης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κος Ι. Λεδάκης, καθώς και ο κος Χ. Σελάμης από το ΕΣΥΝ, ενώ βασικός χρηματοδότης της διοργάνωσης ήταν η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας. Ο πρόεδρος της Ένωσης κατά τη διάρκεια της βράβευσης υπενθύμισε σε όλους τα βασικά αιτήματα γονέων και μαθητών που αναδείχτηκαν από το συγκεκριμένο τουρνουά:
  • Δημιουργία κέντρου πρόληψης στο Δήμο
  • Δημιουργία αθλητικών κέντρων, τουλάχιστον 1 σε κάθε Π.Ε. στην Αρτέμιδα και 4 στα Σπάτα.
  • Δημιουργία πολυδύναμου αθλητικού κέντρου-γήπεδου στην Αρτέμιδα.
  • Δημιουργία δημοτικού κολυμβητηρίου στα πλαίσια του Δήμου
  • Δημιουργία στον Αθλητικό οργανισμό του Δήμου τμημάτων για όλα ομαδικά αθλήματα, στίβο, κολύμβηση και πολεμικές τέχνες, στα πλαίσια του οποίου θα συμμετέχουν δωρεάν οι νέοι.
  • Δημιουργία κλειστού θεάτρου για πολιτιστικές εκδηλώσεις  στην Αρτέμιδα.
  • Δημιουργία ανοιχτού θεάτρου στα πλαίσια του Δήμου για να φιλοξενεί το καλοκαίρι πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  • Ίδρυση Δημοτικής μουσικής σχολής και σχολής χορού, προκειμένου να μπορούν να παρακολουθούν τα αντίστοιχα μαθήματα δωρεάν οι νέοι
  • Δημιουργία πολυδύναμου κέντρου νεότητας που θα λειτουργεί με τη συμμετοχή της νεολαία του Δήμου όπου και θα μπορούν οι νέοι του Δήμου να απασχολούνται δημιουργικά με την τέχνη, την τεχνική και την τεχνολογία.
March-pril 2014 100
Ιδιαίτερη ήταν επίσης η συμβολή των εθελοντών διαιτητών μας: Ν. Πολυμερόπουλος, Φ. Τσαμπή, Ο. Μαλουσάρη για το Βόλευ, Σ. Σωτηριάδης και Π. Παντούση για το Μπάσκετ, ενώ «την παράσταση έκλεψαν» οι διαιτητές του ποδοσφαίρου και στελέχη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Ευσταθιάδης και Ν. Μιχαηλίδης.
March-pril 2014 186
Φυσικά το τουρνουά μας δεν είχε νικητές και ηττημένους. Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, το ευχαριστήθηκαν και έπαιξαν με την ψυχή τους. Για την ιστορία και μόνο, τα αποτελέσματα των αγώνων είχαν ως εξής:

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΟΡΙΩΝ
1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος – 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος:1-6
2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος – Γυμνάσιο Σπάτων:1-1
Γυμνάσιο Σπάτων – 1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος:1-1
Λύκειο Σπάτων-Λύκειο Αρτέμιδος: 12-9
ΒΟΛΕΫ ΑΓΟΡΙΩΝ
2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος – Γυμνάσιο Σπάτων:1-2 (1-15,15-10,9-15)
1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος – 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος:0-2 (10-15,9-15)
Γυμνάσιο Σπάτων – 1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος: 2-0 (15-7,15-11)
ΒΟΛΕΫ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος – 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος:2-0 (15-12,15-10)
Γυμνάσιο Σπάτων – 1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος: 2-0 (15-5,15-6)
2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος – Γυμνάσιο Σπάτων:0-2 (6-15,2-15)
ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΓΟΡΙΩΝ
2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος – 1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος:25-26
1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος – Γυμνάσιο Σπάτων:8-51
Γυμνάσιο Σπάτων – 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος:15-7
 March-pril 2014 060
Ο αγώνας Λύκειο Αρτέμιδος – Λύκειο Σπάτων  δεν πραγματοποιήθηκε καθώς δεν προσήλθε η ομάδα του Λυκείου των Σπάτων. Αντί αυτού πραγματοποιήθηκε αγώνας μπάσκετ Λυκείου Αρτέμιδος εναντίον βραδυποριακού (μεικτή ομάδα γονέων και κηδεμόνων, ανήμπορων για κάθε αθλητική δραστηριότητα). Στον αγώνα επικράτησαν οι μαθητές του Λυκείου με σκορ που η σεμνότητα της ιστοσελίδας μας δεν επιτρέπει να ανακοινωθεί, ενώ οι ταλαίπωροι γονείς αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια ανήμποροι μετά το πέρας του πρώτου ημιχρόνου.
esgkspatartemis.wordpress.com για περισσότερες φωτογραφίες στο: esgkspatartemis.wordpress.com-Φωτογραφίες
Και εμείς ευχόμαστε με την σειρά μας να γίνονται συχνά τέτοιες εκδηλώσεις που ωφελούν κυρίως τους νέους αλλά και γενικότερα την Τοπική Κοινωνία που έχει ανάγκη από εμψύχωση αυτούς τους δύσκολους καιρούς... 

1 σχόλιο:

  1. Γιαννάτος Σωτήρης6 Απριλίου 2014 στις 8:47 μ.μ.

    Sotiris Giannatos Πάρα πολύ καλή η εκδήλωση και η περιγραφή των αγώνων στο Δημοτικό Στάδιο των Σπάτων. Αναφέρετε την παρουσία του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου και του Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού οι οποίοι προσήλθαν μισή ώρα πριν το τέλος, μόνο και μόνο για να απονείμουν τα έπαθλα.΄Ηταν εκεί και ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου και η τοπική σύμβουλος Σπάτων Ελένη Φράγκου και η υποψήφια δήμαρχος ΄Αννα Ραφτοπούλου. Εκείνο δε που μου κάνει φοβερή εντύπωση είναι η παράληψή σας να αναφέρετε την παρουσία και προσφορά , από τις 11 το πρωϊ μέχρι τις 5 το απόγευμα του διασώστη Παναγιώτη Λάμπρου και την δική μου ως γιατρού και ως προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Σπάτων. Ελπίζω η παράληψη να μην ήταν ηθελημένη. Εξ΄άλλου η προσφορά η δική μου είναι καθήκον και όχι επικοινωνιακό παιχνίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου