Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Έκλεψαν τον διάδρομο ΑΜΕΑ από παραλία στη Ρόδο

«Φτερά» έκανε πριν καλά καλά τοποθετηθεί ο πλαστικός διάδρομος για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία στην παραλία των Κολυμπίων στη Ρόδο.
Ο ειδικός διάδρομος από πλαστικό κατάλληλος για χρήση από αναπηρικά αμαξίδια τοποθετήθηκε στην παραλία την Κυριακή στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος της
περιφέρειας νοτίου Αιγαίου που υλοποίησε ο δήμος Ροδίων μέσω της εταιρίας Πηγές Καλλιθέας ΑΕ.

Πριν ακόμη συμπληρωθούν 24 ώρες ο διάδρομος εξαφανίστηκε… Μάλιστα, τόσο ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Βασίλης Ψυλλάκης όσο και ο πρόεδρος του συλλόγου ατόμων με αναπηρίες Μανώλης Ζηδιανάκης που μίλησαν στη rodiaki.gr εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός αυτό, και ζήτησαν την τιμωρία των υπευθύνων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο διάδρομος μήκους τεσσάρων μέτρων είχε τοποθετηθεί την Κυριακή, κάθετα στην παραλία φτάνοντας μέχρι τη θάλασσα για να μπορεί να πλησιάσει εκεί το ειδικό αναπηρικό αμαξίδιο.

Υπολείπονταν ακόμα δώδεκα μέτρα ώστε να φτάσει ο διάδρομος μέχρι και τον κεντρικό δρόμο, τα οποία θα κάλυπτε ξύλινος διάδρομος που θα ενωνόταν με τον πλαστικό ενώ πάνω του θα τοποθετούνταν μοκέτα για να μπορεί να κινείται το αμαξίδιο.

Όταν χτες το πρωί πήγε στην παραλία ο τεχνίτης να πάρει τα μέτρα για να κατασκευάσει τον ξύλινο διάδρομο, διαπίστωσε ότι ο πλαστικός διάδρομος είχε κάνει «φτερά».

Φυσικά ειδοποίησε τους αρμόδιους που με έκπληξη είδαν ότι κάποιος τον είχε ξηλώσει προφανώς τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής.

Για το γεγονός ενημερώθηκε το αστυνομικό τμήμα Αφάντου.

Σημειώνεται ότι ο πλαστικός διάδρομος ήταν μέρος του συστήματος προσβασιμότητας Ατόμων με Αναπηρίες που τοποθετήθηκε σε 20 παραλίες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη, πριν από δύο χρόνια είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, η Πράξη: «Προμήθεια συστημάτων προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες σε παραλίες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου» με συνολικό προϋπολογισμό 371.200.

Το έργο αφορούσε την προμήθεια εξοπλισμού πρόσβασης και εξυπηρέτησης των αναγκών των ατόμων με κινητικά προβλήματα, σε κολυμβητικές ακτές νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ανάλογοι διάδρομοι τοποθετήθηκαν στις παραλίες Τσαμπίκας, Λίνδου, Έλλης και Ιαλυσού.

Ο εξοπλισμός για κάθε παραλία περιλαμβάνει:
1. Δύο αμφίβια αμαξίδια
2. Διάδρομο για την κίνηση του αμαξιδίου και την πρόσβαση του λουομένου από το χώρο στάθμευσης έως τη θάλασσα, τις ομπρέλες και τα αποδυτήρια
3. Ένα χώρο Αποδυτηρίων-Αποχωρητηρίων (Καμπίνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου