Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ένα περιστατικό στην οδό Αρτέμιδος

Το παρακάτω περιστατικό μας διηγήθηκε αναγνώστης αναζητώντας λύσεις σε έκτακτα θέματα κοινωνικής μέριμνας:
Το Σάββατο στις 17 Αυγούστου πήρα το ποδήλατο και έκανα βόλτες και βρέθηκα στην οδό Αρτέμιδος όπου με σταμάτησε μια ηλικιωμένη κυρία με το νυχτικό της και με παρακάλεσε να της ανοίξω την πόρτα του σπιτιού της γιατί δεν μπορούσε να μπει. Βέβαια τριγύρω υπήρχε ερημιά και σκέφτηκα να βοηθήσω.

Προσπάθησα με τα κλειδιά που μου έδωσε αλλά η εξώπορτα δεν άνοιγε, της είπα ότι μάλλον είχε κάνει λάθος και πήρε άλλα κλειδιά… Τελικά σταμάτησε το μυαλό μου, δεν ήξερα τι να κάνω. Πήρα το 100, να ζητήσω βοήθεια να έρθει κάποιος ώστε να ελευθερωθώ εγώ και αυτοί να δουν τι θα κάνουν. Δυστυχώς , από την αστυνομία μου απάντησαν ότι δεν είναι δική τους δουλειά και ότι έπρεπε να καλέσω κλειδαρά, τους ρώτησα αν είχαν κανένα τηλέφωνο, μου είπαν πρέπει να βρω χρυσό οδηγό, να ψάξω κτλ κτλ. Μου έκανε εντύπωση που αρνήθηκαν να επιληφθούν του θέματος και ανέθεσαν σε μένα το περιστατικό.

Νόμιζα ότι είχαμε μπει στην Ευρώπη και ότι υπάρχει κοινωνική προστασία στους ανήμπορους, ηλικιωμένους-ες κτλ ιδίως τις μέρες εκείνες που όλοι έφυγαν για τα νησιά. Τέλος πάντων, βρήκα σε μια κολώνα ένα αυτοκόλλητο με το τηλέφωνο του κλειδαρά, τον πήρα τηλέφωνο και ήρθε να δει τι θα κάνει.
Εν τω μεταξύ, η γιαγιά συμπολίτισσα μου έλεγε ότι είχε χάσει τον άνδρα της και μεγάλωσε μόνη τα παιδιά της τα οποία έλειπαν στην εξοχή. Ο δε κλειδαράς της ζήτησε 120 ευρώ, η γιαγιά δεν είχε και με ρώταγε αν το ποσό είναι τόσο, εμένα από την άλλη μου φάνηκε εξωφρενικό….
Διερωτώμαι λοιπόν, υπάρχουν υπηρεσίες στην Ευρωπαϊκή μας χώρα ή και στο Δήμο μας που διαθέτει 4 Αντιδημάρχους και χιλιάδες εργαζομένους; Δεν πρέπει κάποιος να ενδιαφερθεί για την κυρία αυτή που είναι μόνη της; Τι κάνουμε λοιπόν σε περίπτωση ανάγκης;

5 σχόλια:

  1. Να χεις τον νού σου φίλε και απο δώ και πέρα σε τέτοιες περιπτώσεις να έχεις μαζί σου το τηλέφωνο του Κασιδιάρη θα πεταχτεί απο το Ντράφι σε ένα δεκάλεπτο και θα το λύσει το πρόβλημα αμέσως άν και απο του χρόνου που θα είναι δήμαρχος Αθήνας μπορεί να μην προλαβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Hλίας τους Έλληνες τους βοηθάει όλους με αυτοθυσία, ξένος μόνο μην είναι κανένας Αλβανός αυτός που θέλει βοήθεια τοτε παράτα τον και εσύ δεν αξίζει τον κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφήσαμε έρμαιο ένα ακόμα θύμα του σχιζοφρενή που κάνει τις γιαγιάδες κομματάκια!!Συγχαρητήρια στον ''άνθρωπο'' που την βοήθησε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΟΟΟΟΧΙ ΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ,ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ...τυχαια το πηρε το ονομα νομιζετε?Να εχετε παντοτε μαζι σας ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.Να τον ξυπνατε γιατι κοιμαααααται....ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.....
    Συγχαρητηρια κυριε μου και αλλη φορα ......ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ...τοοοοοοοοσους πληρωνουν για κοινωνικες δομες.ΜΕΧΡΙ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΕΧΕΙ Η ΣΠΑΤΑΡΤΕΜΙΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.Αν δεν το ξερετε, τωρα το μαθατε, οποτε μπορει να σας χρειασθει, να σας αναδομησουν, ωστε να αδιαφορειτε ,ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΔΟΜΗΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου