Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Συνελήφθη ο γιος του προέδρου του Σουρινάμ για διακίνηση ναρκωτικών και όπλων

Είχε καταδικαστεί το 2005 σε οκτώ χρόνια κάθειρξη από δικαστήριο της χώρας, ως επικεφαλής συμμορίας εμπορίας κοκαΐνης, αλλά απελευθερώθηκε

Ο γιος του προέδρου του Σουρινάμ, Ντίνο Μπουτέρσε, συνελήφθη στον Παναμά και εκδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου καταζητείται για διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, ανέφερε την Παρασκευή το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν.

«Στις 29 Αυγούστου 2013, οι αρχές του Παναμά συνέλαβαν τον Ντίνο Μπουτέρσε και τον παρέδωσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνωμοσία, καθώς και για εισαγωγή κοκαΐνης στη χώρα», ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής εισαγγελίας.

Ο 40χρονος Μπουτέρσε, επρόκειτο να παρουσιαστεί ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν την Παρασκευή, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που σημειώνει ότι οι κατηγορίες που τον βαραίνουν, τιμωρούνται με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Το σκάνδαλο της σύλληψης και έκδοσης στις ΗΠΑ του Μπουτέρσε, ταρακούνησε την πρωτεύουσα της χώρας Παραμαρίμπο , όπου την ίδια ημέρα άνοιξε τις πύλες της, η σύνοδος κορυφής των αρχηγών κρατών της Ένωσης των Εθνών της Νοτίου Αμερικής ( UNASUR ), μιας παναμερικανικής οργάνωσης στην οποία ο πρόεδρος του Σουρινάμ, Ντέσι Μπουτέρσε, κατέχει τη δεδομένη περίοδο την εκ περιτροπής προεδρία.

Ο γιος του προέδρου του Σουρινάμ είχε καταδικαστεί το 2005 σε οκτώ χρόνια κάθειρξη από δικαστήριο της χώρας, ως επικεφαλής συμμορίας εμπορίας κοκαΐνης και όπλων, αλλά απελευθερώθηκε τρία χρόνια αργότερα λόγω «καλής διαγωγής».

Το Σουρινάμ, μια μικρή χώρα μισού εκατομμυρίου κατοίκων, απέκτησε την ανεξαρτησία του από την Ολλανδία το 1975 αλλά αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, διακίνησης ναρκωτικών , ξεπλύματος μαύρου χρήματος και παράνομης εκμετάλλευσης των χρυσωρυχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου