Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Νέα χρέη 4,2 δισ. προς το Δημόσιο στο επτάμηνο

Οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους
Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται πλέον η πραγματική οικονομία πιστοποιεί η διαρκής διόγκωση των
νέων ληξιπροθέσμων χρεών προς την εφορία.

Στοιχεία για το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2013 που δημοσιοποίησε χθες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καταδεικνύουν ότι οι νέες ληξιπρόθεσμες φορο-οφειλές των πολιτών προς το Δημόσιο, δηλαδή τα χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2013, ανήλθαν σε 4,8 δισ. ευρώ περίπου, ενώ μόνον στο διάστημα Ιουνίου- Ιουλίου 2013 αυξήθηκαν κατά 583 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή το παλαιό ληξιπρόθεσμο χρέος (προ του 2013) διαμορφώθηκε στα 53,1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 1,96 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους.

Μέσα στον Ιούλιο εισπράχθηκαν 679 εκατ. ευρώ από τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη, περίπου 130 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με τον Ιούνιο. Τον Ιούλιο εισπράχθηκαν 959 εκατ. ευρώ από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη, περίπου 110 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με τον Ιούνιο.

Η αγορά εστιάζει πλέον στη ρύθμιση για το συμψηφισμό οφειλών Δημοσίου ιδιωτών, αλλά και στη δυνατότητα ένταξης και των νέων ληξιπροθέσμων χρεών που γεννήθηκαν εντός του 2013 στη ρύθμιση «τελευταίας ευκαιρίας», που παρέχει δυνατότητα εξόφλησης έως και σε 100 δόσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου