Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Προκαλεί μέσω Facebook ο 11χρονος γιος του Άσαντ τους Αμερικανούς;

Δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του λογαριασμού - Ο Χαφέζ αλ-Άσαντ φέρεται να χαρακτηρίζει τους Αμερικανούς «δειλούς»

Ένα κείμενο στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, καθώς πιθανολογείται ότι το έγραψε ο 11χρονος γιος του Σύπου προέδρου, Χαφέζ αλ-Ασαντ.

Ο πρωτότοκος γιος του Ασαντ, που φέρει το όνομα του παππού του και πρώην πρόεδρου της χώρας, φέρεται να ανήρτησε μήνυμα γραμμένο στο αγγλικά στο προσωπικό προφίλ του στο Facebook.

Σε αυτό χαρακτηρίζει τους Αμερικανούς στρατιώτες «δειλούς» που με τη νέα τεχνολογία τους αποκαλούνται «απελευθερωτές», ενώ αναφέρει πως σε περίπτωση επέμβασης στη Συρία «δεν πρόκειται να καταστραφούν τα απομεινάρια της αντίστασης. Άλλωστε αυτό είμαστε, γεννηθήκαμε για να αγωνιζόμαστε και να αντιστεκόμαστε».
Μάλιστα, γράφει πως θα ήθελε πολύ να πραγματοποιηθεί η επέμβαση των ΗΠΑ γιατί έτσι «θα έκαναν έναν τεράστιο λάθος και θα ξεκινούσαν κάτι που δε γνωρίζουν την κατάληξή του».

Παραθέτει δε και το παράδειγμα της Χεζμπολάχ που όπως σημειώνει «μπορεί να διαθέτουν μαχητές, πυραύλους μικρής εμβέλειας και λίγα όπλα, αλλά πιστεύουν στον εαυτό τους και την χώρα και αυτό ακριβώς θα γίνει στην Αμερική αν επιλέξει την επέμβαση, καθώς δεν γνωρίζουν τη γη μας όπως εμείς, κανείς δε τη γνωρίζει. Η νίκη είναι δική μας ανεξάρτητα από πόσο χρόνο θα χρειαστεί».

Σύμφωνα με τους New York Times πληροφορίες που αναφέρονται στο προφίλ οδηγούν στο να πιστεύει κανείς ότι είναι γνήσιο. Ο χρήστης του γράφει πως παρακολούθησε τα Μοντεσσοριανά Σχολεία της Δαμασκού, και παραθέτει πληροφορίες για την οικογένεια Ασαντ που ανέφερε η ίδια η Ασμα αλ-Ασαντ σε συνέντευξή της το 2011.

Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει το αμερικανικό δημοσίευμα πολλά σχόλια και likesέχουν γραφεί από παιδιά στην ίδια ηλικία του Χαφέζ, ενώ κάποια έχουν γραφεί από παιδιά και εγγόνια πολιτικών προσωπικοτήτων.

«Ανάμεσά τους βρίσκονται τα προφίλ που πιθανολογείται ανήκουν στα δύο παιδιά του αντιπροέδρου Μοχάμεντ Νασίφ Κιερμπέκ, Αλί και Σάλι, και τα τρία παιιδά του πρώην υφυπουργού Αμύνης, Ασέφ Σαουκάτ που σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό τον Ιούλιο του 2012», γράφουν οι New York Times.
Δεν αποτελεί έκπληξη ότι τα περισσότερα σχόλια είναι επιδοκιμαστικά και εκθειάζουν τον πρόεδρο Ασαντ.
«Πολύ καλά τα είπες αυριανέ πρόεδρο. Ο Θεός να προστατεύσει την Συρία. Η νίκη είναι δική μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από τα σχόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου