Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, λαμβάνοντας πρόσθετα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, πραγματοποίησε απολύμανση των φρεατίων του!

Μαρκόπουλο, 30/8/2013
 
Ο Δήμος Μαρκοπούλου, όντας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν στην Δημόσια Υγεία και λαμβάνοντας ειδικότερα υπόψη, τον υψηλό κίνδυνο εμφάνισης
κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και της Ελονοσίας στην Αττική, έχει προβεί σε επιπλέον των απαιτούμενων, ενέργειες, για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Ειδικότερα, την Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, εφαρμογή της υπηρεσίας ‘Απολύμανση Φρεατίων’ στα όρια του Δήμου Μαρκοπούλου.

Η απολύμανση φρεατίων ομβρίων υδάτων με ψεκασμούς, διεξάγεται από την εταιρία Α. Επιστημονική Protector (‘’Απευθείας ανάθεση για την παροχή εργασίας με τίτλο ‘Δαπάνες Απολύμανσης Φρεατίων Δήμου’’ - Απόφ. Δημάρχου 162.2013, ΑΔΑ: ΒΛ43ΩΛΝ-ΝΛΘ) και είναι πρωτοβουλία του Δήμου Μαρκοπούλου, για επικουρική ενίσχυση στους ψεκασμούς, που διεξάγει περιαστικά στον Δήμο μας, η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής και ουσιαστικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών και κυρίως εστιάζεται στον περιορισμό των προνυμφών.

Η απολύμανση όλων των φρεατίων με ψεκασμούς εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, είναι διαδικασία η οποία θα επαναλαμβάνεται ανά 20-ήμερο, θα διαρκέσει συνολικά ένα (1) έτος (με διακοπή τους χειμερινούς μήνες που θεωρητικά δεν ανιχνεύονται προνύμφες κουνουπιών) και θα γίνεται με εγκεκριμένα σκευάσματα/ εντομοκτόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου